Antena 3 CNN Actualitate Protest în fața Spitalului Matei Balș. Participanții cer demisiile lui Iohannis și Arafat

Protest în fața Spitalului Matei Balș. Participanții cer demisiile lui Iohannis și Arafat

Zeci de persoane s-au adunat, vineri seara, în fața spitalului "Matei Balș”. Oamenii şi-au exprimat revolta şi nemulţumirea faţă de autorităţi scandând lozinici la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, și pe șeful DSU, Raed Arafat considerați principalii vinovați de tragediile din spitalele din România. Protestatarii care sunt păziți de jandarmi, le-au cerut românilor să iasă în stradă.

Protest în fața Spitalului Matei Balș. Participanții cer demisiile lui Iohannis și Arafat
de Georgiana Adam    |    29 Ian 2021   •   20:46

Protestatarii s-au adunat, vineri seara, la intrarea Spitalului Matei Balș unde a avut loc un incendiu în urma căruia au murit cinci pacienți.

Oamenii şi-au motivat gestul organizând un eveniment pe Facebook prin care le-au cerut românilor să iasă în stradă.

 "La doar câteva luni de la tragedia de la Piatra Neamț, un nou incendiu face victime într-un spital din România”. În ciuda repetării acestor dezastre în instituțiile din sistemul public de sănătate, de la Maternitatea Giulești și până la Institutul Matei Balș reacția autorităților este transpartinic aceeași" susțin protestatarii care au organizat evenimentul pe Facebook.

Ei şi-au arătat revolta şi nemultumirea faţă de reacţia autorităţilor, pe care o consideră transpartinic aceeași ca la dezastrele trecute, scandând lozinci la adresa lui Klaus Iohanis şi a lui Red Arafat pe care îi consideră principalii vinovați de tragediile din spitalele din România.

Protestatarii, păziți de jandarmi, cer românilor să iasă în stradă

"Românii nu mai vor să audă scuze și aruncarea culpei de la o autoritate la alta. Dar mai presus de asta, vă rugăm să aveți decența de a nu mai trata și tragedia de la Balș precum cazurile Giulești, Apuseni, Siutghiol, #colectiv - sub nicio formă nu vom accepta ca morții să fie găsiți vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat.

La fel cum este inacceptabil ca nicio instituție publică având atribuții de monitorizare și control și nicio persoană aflată în funcție publică și cu atribuții manageriale să nu își asume responsabilitatea pentru această tragedie”, au scris pe rețeaua de socializare cei care au lansat evenimentul "Opriți măcelul din sănătate".

Protestatarii mai solicită măsuri urgente legislative și administrative ale guvernului și autorităților competente pentru siguranța reală a pacienților în spitalele din România.

 

 

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close