Antena 3 CNN Actualitate Protest spontan al ONG-urilor pentru protecţia mediului, în faţa Parlamentului

Protest spontan al ONG-urilor pentru protecţia mediului, în faţa Parlamentului

Protest spontan al ONG-urilor pentru protecţia mediului, în faţa Parlamentului
Sursa foto: Foto: Antena 3
08 Noi 2010   •   15:29

Reprezentanţii mai multor Organizaţii Non-Guvernamentale pentru protecţia mediului au ieşit, luni, în stradă, pentru a protesta faţă de o ordonanţă de urgenţă care ar permite autorităţilor publice să schimbe destinaţiile spaţiilor verzi. Protestul spontan are loc în faţa Palatului Parlamentului, traficul rutier din zonă fiind dat peste cap.

Circa 200 de oameni au ieşit în faţa Parlamentului pentru a protesta faţă de modificarea unei ordonanţe care este supusă la vot în şedinţa de luni a Camerei Deputaţilor. Ordonanţa se referă la interzicerea schimbării destinaţiilor pe care le au spaţiile verzi.

Circulaţia rutieră pe Bulevardul Naţiunile Unite a fost perturbată timp de câteva zeci de minute de protestul ONG-urilor. La scurt timp de la izbucnirea protestului, la faţa locului au fost trimişi mai mulţi jandarmi care să asigure ordinea şi liniştea publică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Marius Militaru, este vorba despre un protest spontan, acesta nefiind declarat la Primărie.

"Organizarea de astfel de acţiuni nedeclarate este contravenţie şi se sancţionează cu sume între 1.000 şi 5.000 de lei", a precizat Militaru.

După sosirea jandarmilor, traficul rutier din zona Parlamentului a fost reluat.

Protest spontan în faţa Parlamentului


×
Subiecte în articol: protest ONG parlament
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close