Antena 3 CNN Actualitate Protest spontan la toate centralele electrice din București! Sute de angajați ELCEN au refuzat să intre în tură

Protest spontan la toate centralele electrice din București! Sute de angajați ELCEN au refuzat să intre în tură

Blocul Național Sindical anunță că astăzi are loc un protest spontan la toate cele patru electrocentrale din Capitală.

Protest spontan la toate centralele electrice din București! Sute de angajați ELCEN au refuzat să intre în tură
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    23 Dec 2022   •   14:47

Câteva sute de angajați au refuzat să intre în tură la ora 14.00, din cauza negocierilor privind contractul colectiv de muncă pentru 2023, care au ajuns în impas.

„Blocul Național Sindical, prin Sindicatul Liber Independent din cadrul Sucursalei Electrocentrale Bucureşti, informează că, la această oră, are loc un protest spontan la toate cele patru electrocentrale din Capitală. Câteva sute de angajați ai Electrocentrale București au refuzat să intre în tură astăzi (vineri - n.r.), la ora 14.00, din cauza negocierilor privind contractul colectiv de muncă pentru anul viitor, negocieri care au ajuns în impas.

Concret, conducerea ELCEN dorește să acorde o majorare salarială, pentru angajații societății în 2023, mai mică decât rata anuală a inflației din ultimul an”, potrivit unui comunic at de presă.

Elcen este cel mai mare producător de energie termică din Capitală şi asigură energia termică pentru peste 550.000 de apartamente din Bucureşti.

În 2021, a primit din fondul de rezervă al Guvernului aproximativ 15 milioane de lei, în timp ce electrocentrale asemănătoare din alte oraşe ale ţării au primit 800 de milioane de lei. În acest an, ELCEN nu a primit niciun leu de la Guvern.

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close