Antena 3 CNN Actualitate Protest spontan, la Gara de Nord: O mie de angajaţi CFR au intrat peste şedinţa sindicaliştilor (VIDEO)

Protest spontan, la Gara de Nord: O mie de angajaţi CFR au intrat peste şedinţa sindicaliştilor (VIDEO)

Protest spontan, la Gara de Nord: O mie de angajaţi CFR au intrat peste şedinţa sindicaliştilor (VIDEO)
Sursa foto: CFR
26 Mar 2009   •   11:02

Aproximativ o mie de angajaţi ai Regionalei CFR Bucureşti s-au adunat, joi, la Gara de Nord, nemulţumiţi de disponibilizările anunţate de Ministerul Transporturilor în programul de restructurare a sectorului, în care sunt vizaţi 12.000 de oameni.

Protestul a fost unul spontan. Oamenii au venit din toate colţurile ţării, ştiind că la Bucureşti era programată o şedinţă a liderilor sindicali din CFR.

Contactat telefonic, Gherghe Popa, lider Sindicat CFR Infrastructură, a declarat că la şedinţă erau aşteptaţi doar liderii de sindicat. Potrivit acestuia, decizia Ministerului a pus pe jar angajaţii, care au organizat protestul în timpul lor liber.

Gheorghe Popa a mai precizat totodată că, peste două săptămâni, în Bucureşti va fi organizat un miting de amploare.

La începutul săptămânii, reprezentanţii sindicatelor din calea ferată şi partenerii de negocieri din partea Ministerului Transporturilor nu au ajuns la nicio soluţie. Vor urma şi alte runde de discuţii, însă CFR-iştii se pregătesc să iasă în stradă.

Programul de restructurare a sistemului feroviar trimis, la sfârşitul săptămânii trecute, sindicaliştilor din CFR, de către Ministerul Transporturilor, prevede reducerea cu peste 12.000 a numărului de angajaţi, din toate filialele şi societăţile feroviare. Reducerea de personal ar urma să se facă prin desfiinţarea unor subunităţi şi restrângeri de activitate.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: protest CFR sindicate angajati
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close