Antena 3 CNN Actualitate Protest spontan la Ministerul Finanţelor. Peste 100 de angajaţi îşi cer drepturile în faţa biroului ocupat de Marcel Boloş

Protest spontan la Ministerul Finanţelor. Peste 100 de angajaţi îşi cer drepturile în faţa biroului ocupat de Marcel Boloş

Angajații de la finanțe blochează ministerul, nemulțumiți de negocieri. Protestatarii își strigă revolta chiar în fața biroului ocupat de ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, după ce Guvernul n-a adoptat ordonanța de urgență care prevedea creșteri salariale promise.

de Claudia Popovici    |    24 Aug 2023   •   16:28

Surse din coaliție spun că s-a evitat astfel crearea unui precedent. De asemenea, pe ușa Ministerului de Finanțe, un protestatar celebru, Marian Ceușescu, a lipit stickere pe care scrie jos corupția.

În doar câteva minute ar trebui să înceapă negocierile dintre sindicaliștii și ministrul finanțelor, Marcel Boloș.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Știm încă de acum o oră şi jumătate au ieșit la protest spontan angajații din finanțe, la etajul Ministerului de Finanțe, unde au cerut în continuare aceleași cereri pe care le-au avut și în urmă cu două zile, la greva de avertisment. De altfel, în toată țara au fost proteste spontane astăzi.

Spre exemplu, despre județele Brașov, despre Iași, chiar despre Hunedoara și Ilfov. De asemenea, la trezoreriile de sector, la Sectorul 2, 4 și la Trezoreria Municipiului București aceleași cereri. Vorbim în primul rând despre indexarea salariului cu rata inflației, despre o mărire de salariu atunci când va fi adoptată noua lege a salarizării și de asemenea, au subliniat faptul că în continuare nu sunt de acord cu măsurile fiscale pe care ar urma să le ia Guvernul pentru reducerea deficitului bugetar

De asemenea, protestatarii au subliniat faptul că dacă nu sunt îndeplinite condițiile lor, vor ieși în continuare la grevă, iar după greva de avertisment care a durat 2 ore luni, în mod normal urmează greva propriu-zisă.

Așadar, întâlnirea de o de la ora 16:00 dintre protestatari și ministrul Marcel Boloș este deosebit de importantă. Rămâne de văzut cum vor decurge negocierile și dacă se vor ajunge la un rezultat. I

"Trebuie să oprim debandada bugetară. Din punctul meu de vedere, nu mai putem continua așa. Miliarde de euro ajung în buzunarele unor șmecheri sau sunt risipite cu instituții care se calcă pe picioare în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale și școli. Vreau să vă spun foarte clar că nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem.

Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală și cele pentru combaterea evaziunii. Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate social", a spus premierul Marcel Ciolacu. 

×
Subiecte în articol: proteste Ministerul Finantelor
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close