Antena 3 CNN Actualitate Protest la TAROM | Care sunt nemulţumirile angajaților

Protest la TAROM | Care sunt nemulţumirile angajaților

Sindicaliştii TAROM organizează joi, în intervalul orar 11:00 - 13:00, un miting de protest în faţa sediului companiei. Oamenii sunt nemulţumiţi de lipsa unei grile de salarizare şi insuficienţa personalului.

Protest la TAROM | Care sunt nemulţumirile angajaților
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Bogdan Iordache
de Alina Tănase    |    07 Apr 2022   •   09:40

Astăzi are loc un protest al sindicaliştilor TAROM între orele 11:00-13:00. La începutul lui aprilie, sindicaliştii au anunţat că vor protesta pe toată durata lunii. 

Preşedintele Sindicatului Unit TAROM, Narcis Pascu, a anunţat într-un comunicat de presă că, în condiţiile situaţiei economice prin care trece TAROM ca urmare a pandemiei Covid 19 şi conflictului din Ucraina, a perioadei actuale de restructurare, precum şi a crizei economice prin care trec angajaţii TAROM, sindicaliştii vor protesta pe toată durata lunii aprilie.

Salarii

Totodată, sindicaliştii TAROM precizează că în cadrul operatorului aerian naţional sunt 230 de salariaţi care primesc salariul minim pe economie -2.550 lei/brut şi alţi aproximativ 600 de salariaţi care au un salariu negociat de până în 3.500 lei, încasând un venit de sub 3.000 de lei net/lunar.

Alte nemulţumiri ale sindicaliştilor sunt "creşterea alarmantă a preţurilor la facturile de energie şi utilităţi (facturile la gazul metan au creşteri între 240-600%, iar la curentul electric sunt deja creşteri de peste 90% faţă de anul 2021) cât şi a preţului la alimentele de bază".

Totodată, în document se menţionează "nivelul redus al cheltuielilor cu bugetul de salarii de 11,8% din total cheltuieli comparând cu 74% la alte societăţi cu capital de stat, precum şi "decimarea cu apropiata desfiinţare a activităţii de transport cargo şi poştă a companiei TAROM".

Sindicaliştii mai reclamă şi faptul că bugetul de cheltuieli salariale nu a fost majorat cu 35%.

×
Subiecte în articol: protest Tarom nemultumiri
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close