Antena 3 CNN Actualitate Protest la TAROM, sindicaliștii vor salarii mai mari | "Demersurile au fost tratate cu dispreț de conducere, Ministerul Transporturilor şi Guvern"

Protest la TAROM, sindicaliștii vor salarii mai mari | "Demersurile au fost tratate cu dispreț de conducere, Ministerul Transporturilor şi Guvern"

Sindicaliştii de la TAROM anunţă că fac miting de protest astăzi, în intervalul orar 12:00 - 13:00, în faţa sediului companiei din Otopeni.

Protest la TAROM, sindicaliștii vor salarii mai mari | "Demersurile au fost tratate cu dispreț de conducere, Ministerul Transporturilor şi Guvern"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    21 Iul 2022   •   09:18

Oamenii spune că sunt nemulţumiţi de faptul că administraţia companiei nu le aprobă majorarea salarială cerută şi vorbesc de posibile concedieri, informează un comunicat al Sindicatului Unit TAROM (SUT), remis, joi, presei.

La mitingul organizat de sindicaliştii TAROM sunt aşteptaţi să participe circa 200 de membri.

"Vă facem cunoscut că astăzi 21.07.2022, între orele 12 și 13, în localitatea Otopeni, județul Ilfov, Calea Bucurestilor nr. 224 F, în fața clădirii Corp F unde se află sediul SC TAROM SA, se va desfășura un miting organizat de către Sindicatul Unit TAROM (SUT) unde vor participa circa 200 membri de sindicat.

Scopul adunării îl constituie manifestarea protestului față de lipsa voinței de salarizare decentă a angajaților TAROM și a tratării cu superficialitate şi chiar cu rea credință a negocierilor Contractului Colectiv de Muncă de către conducerea TAROM.

Așa cum merg aceste negocieri, nu excludem apariția unui conflict de muncă la nivel TAROM, cu respectarea tuturor normelor impuse de legislația în vigoare, deoarece:

- toate demersurile făcute de Sindicat încă de la începutul anului în privința majorării bugetului salarial cu un procent de 35% au fost tratate cu dispreț de conducerea TAROM, Ministerul Transporturilor şi chiar Guvernul României,

- se tergiversează negocierea CCM prin stabilirea unor termene foarte lungi între ședințe,

- se tratează cu indiferență Revendicările salariale transmise de Sindicat,

- se vor emite în zilele următoare decizii de concediere a salariaților evaluaţi de PWC și care la așa-zisa evaluare (contestată de Sindicat) nu au luat note corespunzătoare,

- nu s-a oprit această restructurare care nu este făcută în interesul Companiei TAROM cu ținerea sub un stres permanent a angajaților.

La acest miting vor participa numai salariați aflați în ture libere de serviciu, în așa fel încât să nu fie afectată financiar compania TAROM", se arată în comunicatul de presă emis de Sindicatul Unit TAROM (SUT).
 

×
Subiecte în articol: Tarom miting protest
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close