Antena 3 CNN Actualitate Protest cu sute de tractoare în Bucureşti, pe modelul european. Răspunsul ministrului Agriculturii

Protest cu sute de tractoare în Bucureşti, pe modelul european. Răspunsul ministrului Agriculturii

Transportatorii protestează în toată țara și au blocat cu camioane mai multe orașe. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN.

de Ştefan Petrică    |    10 Ian 2024   •   13:54

Transportatorii protestează în toată țara și au blocat cu camioane mai multe orașe.

Pe Centura Capitalei e haos și nu se mai circulă. Oamenii sunt nemulțumiți de schimbările de legi și de scumpirile polițelor RCA sau neplata subvenţiilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a explicat la Antena 3 CNN, că majoritatea fermierilor din România sunt în formă asociativă, dar până în prezent, nicio formă asociativă nu a transmis revendicări la Ministerul Agriculturii în legătură cu protestul "spontan".

Întrebat de ce a chemat protestatarii abia după o săptămână pentru discuții de negociere, ministrul Agriculturii, Florin Barbu a spus:

Citește și: Protest cu sute de tractoare şi camioane în Bucureşti. Fermierii români blochează Capitala | "Ieșiți din casă, dacă vă pasă!"

"Legat de acest protest la care s-au afiliat și câțiva fermieri, vreau să spun că majoritatea fermierilor din România sunt în formă asociativă.

Este vorba de 9 milioane de hectare care sunt în forma asociativă. În momentul de față, toate formele asociative nu au venit cu revendicări la ministerul Agriculturii.

De aceea am luat decizia de a discuta telefonic cu formele asociative, iar până vineri să ne trimită revendicările pe care le solicită pe partea de agricultură. Nu vorbim aici de transportatori. 

Așa cum știm, în 2023, Ministerul Agriculturii și Guvernul României a suportat 50% din consumul de motorină.

În 2024, 20% reprezentând acciza, este suportată de Ministerul Agriculturii și Guvernul României. 

Mai mult, avem forme de sprijin și 2% din PIB-ul României pentru a veni cu o formă de sprijin grandios, 100 de euro pe hectar pentru culturile din toamna 2023.

În acest moment formele asociative din agricultură nu-și asumă acest protest spontan. Pe de altă parte, nu au ajuns revendicări către Ministerul Agriculturii", a spus Florin Barbu, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close