Antena 3 CNN Actualitate Protest uriaș în sistemul sanitar. Medicii amenință cu blocarea gărzilor suplimentare. „Suntem obligați să lucrăm foarte multe ore”

Protest uriaș în sistemul sanitar. Medicii amenință cu blocarea gărzilor suplimentare. „Suntem obligați să lucrăm foarte multe ore”

oooooo.jpg
Foto: pixabay.com
de S.T.    |    24 Iul 2016   •   12:15

Protest uriaș în sistemul sanitar. Medicii ar putea să nu mai facă gărzile suplimentare.

Ei sunt nemulțumiți pentru că nu sunt plătiți pentru aceste gărzi, așa cum prevede legea.

„Suntem obligați să lucrăm foarte multe ore suplimentare. Există niște directive la nivel european care sunt încălcate în mod repetat în România și astfel se ajunge ca majoritatea medicilor să lucreze 33 de ore în spital”, a declarat doctorul Florin Chirculescu, vicepreședintele Federației Solidaritatea Sanitară.

„În momentul de față toți medicii care lucrează în sistemul de urgență fac un număr mare de gărzi. Crește riscul de malpraxis, ceea ce înseamnă o problemă pentru pacienți.(...) Avem speranța că Ministerul Sănătății va înțelege aceste  lucruri. Vom avea o întâlnire săptămâna viitoare și trebuie să admită punctele noastre de vedere, pentru că altfel se va ajunge într-o situație dificilă. Nimeni nu are dreptul să ne oblige să facem aceste gărzi suplimentare”, a mai declarat el.

×
Subiecte în articol: sistem sanitar protest
Cele mai noi știri
Parteneri
x close