Antena 3 CNN Actualitate Protest inedit, vineri, în Piața Victoriei: 100 de oameni vor face o coregrafie pentru a-și arăta nemulțumirea față de pensiile speciale

Protest inedit, vineri, în Piața Victoriei: 100 de oameni vor face o coregrafie pentru a-și arăta nemulțumirea față de pensiile speciale

Un protest inedit va avea loc vineri seara, în Piața Victoriei din București, la adresa pensiilor speciale. În timpul acțiunii organizate de Comunitatea Declic, participanții vor ridica pe brațe trei bannere de mari dimensiuni cu mesaje împotriva Guvernului și a pensiilor speciale.

Protest inedit, vineri, în Piața Victoriei: 100 de oameni vor face o coregrafie pentru a-și arăta nemulțumirea față de pensiile speciale
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    25 Iun 2021   •   12:22

Organizatorii au anunțat că protestul din fața Guvernului va începe la ora 19.00. 100 de persoane vor ridica pe brațe 3 bannere lungi de câte 30 de metri, care conțin mesajul dedicat Guvernului.

Coregrafia va umple Piața Victoriei, iar textul va fi vizibil atât din Palatul Victoria, cât și de pe clădirile de vizavi de Guvern, precum și din avion, relatează Mediafax.

Comunitatea Declic cere astfel Guvernului să finalizeze proiectul de lege privind eliminarea pensiilor pentru care nu au fost plătite contribuții, în limitele cerute de Curtea Constituțională.

Guvernul Cîțu nu își respectă propriul program de guvernare

Coaliția a promis, prin programul de guvernare, că va elimina aceste pensii speciale, însă până acum nu a făcut altceva decât să amâne finalizarea unui proiect serios pe acest subiect, spun organizatorii protestului.

„În acest moment, Guvernul Cîțu nu își respectă propriul program de guvernare, amânând la infinit tăierea pensiilor speciale. Cât timp unii speciali încasează lunar 75.000 de lei, 4.9 milioane de pensionari trăiesc cu 1.500 de lei, iar cea mai mică pensie din România este de 750 de lei. Nu putem să nu remarcăm ipocrizia Guvernului, care nu taie pensiile de lux, dar ne anunță că nu sunt bani pentru majorarea alocațiilor sau a pensiilor pentru cei care au contribuit zeci de ani la sistemul public de pensii”, a declarat Cătălina Hopârteanu, coordonatorul campaniei.

Potrivit organizatorilor protestului, decizia de a protesta în fața Guvernului vine după ce mai multe firme de publicitate au refuzat afișarea, pe panouri stradale, a mesajului Tăiați pensiile speciale, pe motiv că autoritățile locale nu au aprobat imaginea.

×
Parteneri
Volodimir Zelenski, întâlnire cu Regele Charles la Londra | LIVE
x close