Antena 3 CNN Actualitate Protest la Spitalul Foişor, după evacuarea de urgenţă a pacienţilor. Oamenii s-au îmbrâncit cu jandarmii

Protest la Spitalul Foişor, după evacuarea de urgenţă a pacienţilor. Oamenii s-au îmbrâncit cu jandarmii

Situaţia de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie "Foişor" din Capitală a scăpat de sub control. Zeci de oameni care au urmărit felul în care sunt evacuaţi pacienţii, au ajuns în faţa unităţii medicale pentru a protesta şi s-au îmbrâncit cu jandarmii.

Protest la Spitalul Foişor, după evacuarea de urgenţă a pacienţilor. Oamenii s-au îmbrâncit cu jandarmii
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    Vlad Ungar    |    09 Apr 2021   •   23:40

Protestatarii nemulţumiţi de ordinul de evacuare semnat de ministrul Vlad Voiculescu, au venit în faţa Spitalului Foişor, unde pacienţii recent operaţi au fost evacuaţi în regim de urgenţă.

Oamenii i-au huduit pe cei care au luat decizia ca Spitalul Foișor să fie transformat în spital COVID şi au strigat ''criminalii''.

Operaţiunea de evacuare a început vineri seară, în jurul orei 21:00.

Potrivit ordinului semnat de Vlad Voiculescu şi Raed Arafat, evacuarea se face în regim de urgenţă.

Pacienţii au fost anunţaţi la ora 18 că trebuie să îşi sune familiile și să le comunice faptul că trebuie să părăsească spitalul.

Au fost momente tensionate între jandarmi şi oamenii nemulţumiţi care au venit să protesteze.

Forţele de ordine au creat un cordon în faţa intrării de la Spitalul Foişor, după ce protestatarii au încercat să blocheze evacuarea pacienţilor din spital.

În faţa spitalului sunt două ambulanţe care aşteaptă pacienţi. Aceştia vor fi transportaţi la alte spitale din Bucureşti.

De asemenea, alte două maşini ale Jandarmeriei au venit pentru a se asigura că pacienţii sunt evacuaţi în siguranţă.

„În zona spitalului s-a strans un grup de persoane, care prin acțiunile desfășurate a îngreunat procedura de evacuare a unor pacienți și nu a respectat măsurile de ordine publică și protecție luate de jandarmi în acest context. Scopul măsurilor luate de jandarmi este acela de a crea condițiile normale de siguranță pentru personalul medical si pacienții care sunt transferați”, transmite Jandarmeria București.

Citiți și: Femeie operată și evacuată din Spitalul Foișor: ''Arafat își bate joc de noi!''

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close