Antena 3 CNN Actualitate Protestatarii de la Ministerul Agriculturii au încercat să forţeze cordoanele de jandarmi (VIDEO)

Protestatarii de la Ministerul Agriculturii au încercat să forţeze cordoanele de jandarmi (VIDEO)

Protestatarii de la Ministerul Agriculturii au încercat să forţeze cordoanele de jandarmi (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Sep 2010   •   08:28

Sute de fermieri s-au îmbrâncit, marţi, cu jandarmii, la sediul Ministerului Agriculturii. Spiritele s-au încins după ce forţele de ordine au blocat accesul protestatarilor în Minister. Peste 8.000 de sindicalişti au mărşăluit marţi pe străzile Capitalei. Sindicaliştii au depus liste cu revendicări, la mai multe ministere.

Protestatarii din faţa Ministerului Agriculturii au refuzat să respecte culoarul făcut de jandarmi şi au vrut să rupă gardurile de delimitare. Timp de mai multe minute, între manifestanţi şi forţele de ordine a avut loc o altercaţie.

Unul dintre protestari, citat de Mediafax, reclamă faptul că jandarmii i-au rupt cămaşa şi l-au zgâriat pe burtă. Bărbatul îi acuză pe jandarmi că l-au bruscat şi au tras de el. Manifestantul a cărui cămaşă a fost ruptă a încercat să forţeze din nou gardul.

Cămaşa sfâşiată a fost fluturată de protestatari pentru a dovedi agresivitatea jandarmilor.

Liderul BNS a comentat incidentul, spunând că regretă ceea ce s-a petrecut la Ministerul Agriculturii. După protestul din faţa Ministerului, oamenii s-au întors în Piaţa Revoluţiei, unde au continuat manifestaţia.

Protestatarii au încercat să forţeze cordoanele de jandarmi:

Nu mai puţin de 8.000 de sindicalişti de la Blocul Naţional Sindical au pornit, marţi, într-un marş de protest prin centrul Capitalei. Sindicaliştii au poposit pe rând în faţa Ministerului Economiei, al Muncii, al Administraţiei şi Internelor, dar şi în faţa Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Agriculturii.

Sindicaliştii din Blocul National Sindical nu au primit aprobare pentru staţionare în Piata Victoriei, motiv pentru care ei s-au retras pe soseaua Kiseleff de unde coloanele de manifestanţi au plecat în mars pe Calea Victoriei.

La miting s-au strâns salariaţi din transporturi, construncţii de maşini, poştă sau telecomuniaţii. Mii de sindicalişti au pornit încă de luni noapte către Capitală. Printre ei şi minerii din Valea Jiului.

Ministrul Muncii Ioan Botiş a chemat liderii sindicali din BNS la negocieri, la ora 12.30, însă aceştia au anunţat că participă. La rândul său, ministrul a fost convocat la Guvern de către Emil Boc, unde a discutat despre protestele de astăzi.

În urma discuţiilor, premierul Emil Boc i-a chemat la negocieri pe liderii sindicaliştilor, la ora 16.00. La discuţiile de la Palatul Victoria participă şi ministrul Muncii, Ioan Botiş.

Peste 8.000 de sindicalişti, în centrul Capitalei:

La protest participă şi minerii din Valea Jiului

Peste 100 de mineri au plecat către Capitală în autocare sau maşini personale. Sindicaliştii din Valea Jiului spun că prioritatea este păstrarea locurilor de muncă.

Alături de ortaci s-a aflat şi Tiberiu Cozma, fratele fostului lider din Valea Jiului din perioada mineriadelor. "Mergem să protestăm în mod paşnic şi dorim să se ţină cont de vocea noastră, dacă nu se va ţine cont de aceste revendicări vom veni şi mai mulţi pe 7 octombrie şi vom cere demisia guvernului", a declarat Tiberiu Cozma.

BNS cere un program clar de investiţii, care să includă resursele financiare aferente pentru relansarea eco­nomică, creşterea salariului mi­nim, menţinerea coeficienţilor de ierar­hi­za­re şi a drepturilor lucrătorilor aşa cum sunt stipulate în contractul actual.

Şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică Publisind a participat la marşul BNS cu 2.000 de oameni din toate sectoarele de activitate ale administraţiei publice.

Imagini cu începutul protestului:

Restricţii în traficul bucureştean:

Traficul rutier în zona centrală a Capitalei a fost restricţionat, din cauza acţiunilor de protest. S-a circulat cu dificultate între Piaţa Arcul de Triumf - Şoseaua Kiseleff - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei şi Piaţa George Enescu.

Poliţia rutieră a decis să restricţioneze traficul pe Şoseaua Kiseleff, până la eliberarea acesteia de către manifestanţi, între Piaţa Arcului de Triumf şi Piaţa Victoriei.

De asemenea, au fost restricţii, în timpul mitingului, pe Calea Victoriei, pe Strada C.A. Rosetti şi pe Strada Ştirbei Vodă.

Începând cu ora 14:30, circulaţia a fost restricţionată şi pe prima bandă de circulaţie, de la Piaţa George Enescu până la Ministerul Agriculturii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close