Antena 3 CNN Actualitate Protestatarii din faţa Palatului Cotroceni au dărâmat gardurile de protecţie (VIDEO)

Protestatarii din faţa Palatului Cotroceni au dărâmat gardurile de protecţie (VIDEO)

Protestatarii din faţa Palatului Cotroceni au dărâmat gardurile de protecţie (VIDEO)
25 Iun 2010   •   10:26

Incident la mitingul organizat vineri în faţa Palatului Cotroceni. Sindicaliştii care s-au adunat să protesteze faţă de măsurile de austeritate au dărâmat gardurile de protecţie, încercând să se apropie de sediul instituţiei prezidenţiale. Zeci de jandarmi au intervenit pentru a-i împiedica pe oameni să intre în Palatul Cotroceni.

Sindicaliştii au ieşit în stradă pentru a-i cere preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge legile de austeritate în cazul în care acestea vor fi declarate constituţionale de către judecătorii Curţii Constituţionale. Aproximativ 4.000 de oameni erau aşteptaţi în faţa Palatului Cotroceni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Marius Militaru, la faţa locului se află 200 de jandarmi şi poliţişti de la Rutieră. În momentul în care manifestanţii au dărâmat gardurile de protecţie, jandarmii  au creat un baraj pentru a-i menţine pe aceştia în zona special amenajată pentru pichet.


Protestul a început cu puţin timp înainte de ora 9:00, oră la care judecătorii CCR s-au reunit din nou pentru a analiza contestaţiile depuse pe marginea celor două legi de austeritate. Aceştia au amânat, joi, luarea unei decizii, după o şedinţă care a durat aproape şase ore.

Dacă magistraţii admit contestaţiile, proiectele de lege vor fi trimise Parlamentului pentru a fi puse în concordanţă cu Legea Fundamentală. Dacă va fi respinsă contestaţia, tăierile de venituri vor intra în vigoare imediat după ce preşedintele Traian Băsescu va promulga legile.

Foto: Intact Images

Antena3.ro

 



 

×
Subiecte în articol: miting Palatul Cotroceni
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close