Protestatarii, lui Funeriu: Ne-am săturat de "succesurile" dumneavoastră. Semnează: Viermii didactici

de Antena3.ro    |    26 Ian 2012   •   21:12
Protestatarii, lui Funeriu: Ne-am săturat de "succesurile" dumneavoastră. Semnează: Viermii didactici Foto: INTACT Images

Peste 100 de cadre didactice au protestat, joi, în Piaţa Prefecturii din Craiova, la adresa guvernanţilor, informează Mediafax. Protestatarii au cerut demisia ministrului Daniel Funeriu şi aveau pancarte cu mesajele: "Dascălii vor referendum", "Ne-am săturat de succesurile dumneavoastră. Semnează: Viermii Didactici".
   
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Dolj, Constantin Rada, a declarat, joi, că prin aceste proteste profesorii îşi cer drepturile salariale şi solicită demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.
   
Rada a precizat că la acest miting "au ieşit în stradă măcar un profesor sau învăţător de la fiecare şcoală din judeţ şi vor duce mai departe mesajul şi altor cadre didactice".
   
"Acest Guvern ne-a luat toate drepturile obţinute prin luptă sindicală în decurs de 15 ani. Prin noua lege a educaţiei o serie de drepturi au fost anulate, dar toate acestea deşi a fost aprobată prin asumarea răspunderii. Cerem demisia ministrului Educaţiei. Din cauza vremii, am vrut să anulăm protestul, însă au ieşit în stradă nesperat de mulţi oameni, măcar un profesor sau învăţător de la fiecare şcoală din judeţ şi vor duce mesajul mai departe şi altor cadre didiactice", a declarat Constantin Rada.
   
Protestatarii au scandat, timp de aproape două ore, "Demisia", "Lasă-ne, lasă-ne!", "Jos, Funeriu!", "Jos, Băsescu!"
   
"Nu mai putem să stăm şi să îndurăm nedreptatea care ni se face. Nu mai avem bani nici pentru cărţi, nici pentru haine. Am ajuns la limita supravieţuirii şi umilineţei", a spus un profesor revoltat.
   
Protestul s-a încheiat, în jurul orei 17.00, fără incidente, potrivit jandarmilor.
   

Parteneri
x close