Antena 3 CNN Actualitate Bilanțul protestelor violente anti-restricții: 12 jandarmi răniți, 222 sancțiuni, 188 persoane conduse la Poliție

Bilanțul protestelor violente anti-restricții: 12 jandarmi răniți, 222 sancțiuni, 188 persoane conduse la Poliție

Poliția a aplicat 222 de sancțiuni, în valoare de 200.000 de lei, participanților la protestele anti-restricții de luni seară din București, autoritățile identificând 188 de persoane care au fost fotografiate și amprentate, au anunțat marți dimineață oficiali ai Jandarmeriei și Poliției.

Bilanțul protestelor violente anti-restricții: 12 jandarmi răniți, 222 sancțiuni, 188 persoane conduse la Poliție
Sursa foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    30 Mar 2021   •   09:57

”După cum știți, aseară a avut loc un protest în două locații, în Piața Victoriei și Piața Universității, care, la un moment dat, și-a pierdut caracterul pașnic. Un grup de manifestanție, plecând din Piața Victoriei spre Piața Romană și ulterior spre Piața Universității și Piața Unirii, s-au așezat pe carosabil fără niciun motiv. 

La un moment dat, 3 persoane din acest grup au schimbat direcția de mers, câțiva colegi de-ai mei au încercat să relaționeze cu aceștia pentru legitimare și pentru a înțelege direcția de deplasare, moment în care aceștia au devenit violenți. La momentul interceptării și imobilizării acestora, o mare parte a grupului care era așezat pe carosabil a adresat injurii forțelor de ordine, a folosit obiecte contondente provocând rănirea colegilor mei și pagube materiale. 

Ulterior am dispus adoptarea unor dispozitive specifice pentru interceptarea acestor persoane, identificarea și luarea măsurilor legale ca urmare a faptelor comise. La acest moment avem identificat un număr de 188 de persoane. 

12 dintre colegii mei au fost răniți, 3 dintre ei deplasându-se la UPU Floreasca, din fericire nu au necesitat ingrijire medicale deosebite sau internare. 

Vreau să asigurăm cetățenii Capitalei și toți cetățenii României că toate acțiunile noastre sunt făcute în beneficiul și siguranța cetățeanului”, a declarat colonel Ionel-Cătălin Stegăroiu, șeful Jandarmeriei București. 

188 de persoane conduse la Poliție, 222 de sancțiuni

Bogdan Berechet, director general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, spune că instituția a declanșat cercetări pentru ultraj, distrugere, furt calificat și port ilegal de obiecte periculoase.

”Poliția Capitalei, sub supravegherea unităților de Parchet competente, a declanșat cercetări sub aspectul infracțiunii de ultraj, dar și de tulburare a liniștii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, dar și port de obiecte periculoase. 

Referitor la distrugeri, vorbim despre vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, stații de autobuz, dar și geamuri ale mijloacelor de transport.

Cercetarea la fața locului a fost efectuată în toate cazurile, dosarele urmând să fie instrumentate de procurorii din cadrul parchetelor de pe lângă Judecătoriile Sectoarelor 1,3 și 4.

Toate cele 188 de persoane conduse la Poliție, sunt la acest moment identificate, fotografiate, amprentate. Mare parte dintre au fost sancționate. La această oră au fost aplicate 222 de sancțiuni, în valoare de peste 200.000 de lei. 8 sancțiuni au fost acordate organizatorilor.

De asemenea, desfășurăm investigații pentru identificarea tuturor celor care au provocat distrugeri și au tulburat ordinea și liniștea publică”, a declarat Bogdan Berechet.

×
Subiecte în articol: proteste
Parteneri
Izotop de 30.000 de dolari/gramul, obţinut la Cernavodă
x close