Antena 3 CNN Actualitate Proteste anti-restricţii în România pentru a treia zi la rând. În Bucureşti, protestatarii au ajuns la Cotroceni

Proteste anti-restricţii în România pentru a treia zi la rând. În Bucureşti, protestatarii au ajuns la Cotroceni

Oamenii au ieşit în stradă, pentru a treia zi la rând, în România pentru a protesta faţă de noile restricţi dispuse de autorităţi la nivel naţional în contextul pandemiei de coronavirus.

Proteste anti-restricţii în România pentru a treia zi la rând. În Bucureşti, protestatarii au ajuns la Cotroceni
de Bianca Timșa    |    Adrian Iclozan    |    Sabrina Preda    |    Sergiu Cora    |    30 Mar 2021   •   22:40

UPDATE 22.40: Protestatarii din Bucureşti au ajuns la Palatul Cotroceni

Protestatarii care s-au adunat, marţi după-amiază, în Piaţa Universităţii au ajuns în jurul orei 22.35 la Palatul Cotroceni.

Sutele de oameni scandează "Libertate" şi "Demisia!"

Înainte de Cotroceni, manifestanţii au mers la Ministerul de Interne, unde au cerut, de asemenea, demisia ministrului, apoi s-au deplasat în Piaţa Victoriei.

La sediul Preşedinţiei României, cei mai mulţi dintre participanţii la acţiunea de protest au stat şi au scandat circa 20 de minute, după care au început să părăsească zona.

Manifestaţia a fost paşnică şi fără incidente, cu excepţia unui moment în care doi protestatari au fost ridicați de jandarmi pentru a fi legitimați, după cum relatează Mediafax.

UPDATE 22: Protestatarii din Craiova au incendiat fotografia lui Raed Arafat

Peste 300 de persoane care participă la protestele de la Craiova au pornit într-un marș prin centrul vechi al orașului.

Cei mai mulți dintre participanți sunt membri ai galeriilor de fotbal, care au venit și cu recuzita cu care merg pe stadioane.

Unii dintre ei au dat foc unor fotografii cu secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în centrul Craiovei.

Oamenii strigă „Libertate” și îi cheamă pe toți craiovenii să iasă în stradă.

Ei au încercat să rupă cordoanele de jandarmi și să pornească pe traseul pe care au mers și luni, fără să poată trece, însă, de membrii forţelor de ordine, care au venit, marţi, mai bine pregătiți și mai mulți, echipați în costumele speciale de intervenție.

UPDATE 21.00 Protestatarii s-au încolonat spre Palatul Cotroceni

Cele câteva sute de oameni care participă la protestele anti-restricţii din Bucureşti au început să părăsească Piaţa Victoriei. Ei s-au încolonat pe Calea Victoriei şi s-au îndreptat spre Palatul Cotroceni în jurul orei 21, transmite Antena 3.

Oamenii din coloană scandează "Demisia".

UPDATE 20.40: Protestatarii au ajuns în Piaţa Victoriei

UPDATE 20.30 Jandarmii au intervenit la Constanţa pentru a-i calma pe doi protestatari

Jandarmii au intervenit pentru a-i calma pe protestatarii implicaţi într-o altercaţie, transmite corespondentul Antena 3. 

Într-un incident separat, un bărbat dintr-un bloc situat pe traseul protestatarilor i-a admonestat pe manifestanţi.

Bărbatul le-a strigat celor din stradă că în urmă cu ouă zile i-a murit tatăl, în urma infecţiei cu COVID.

În replică, protestatarii l-au huiduit.

UPDATE, 20.15 Protestul din Bucureşti s-a împărţit între M.A.I. şi Piaţa Universităţii

Protestatarii din Piaţa Revoluţiei cer demisia Ministrului de Interne iar cei rămaşi în Piaţa Universităţii scandează "Arafat, judecat pentru cei legaţi de pat!".

S-a format o colană de manifestanţi care se îndreaptă spre Piaţa Victoriei.

UPDATE, 20.00 Protestatarii din Piaţa Unversităţii au pornit în marş pe bulevard

Manifestanţii anti-restricţii adunaţi în Piaţa Universităţii au pornit în marş spre Ministerul de Interne şi cer demisia ministrului.

Sunt câteva sute de persoane care participau la acest protest, în Bucureşti, în jurul orei 20, transmite corespondentul Antena 3.

Oamenii au ieşit împotriva restricţiilor şi la Vaslui şi la Braşov

Câteva sute de oamenii au ales să conteste în stradă noile restricţii, marţi, şi la Vaslui şi la Braşov.

La Vaslui, participanţii, mulţi dintre ei foarte tineri, s-au adunat în faţa sediului Prefecturii, strigând, la fel ca la Constanţa şi la Bucureşti, "Ieşiţi din casă dacă vă pasă" şi "Libertate".

Protestatari cu mască strigă "Libertate" în Piaţa Universităţii din Bucureşti

Protestatarii anti-restricţii s-au adunat, marţi seară, în Piaţa Universităţii scandând "Libertate", transmit corespondenţii Antena 3.

Oamenii spun că nu înţeleg utilitatea noilor restricţii, care, în funcţie de rata de infectare, îi pot obliga pe cetăţeni să intre în case la ora 20 şi impun magazinelor să se închidă la ora 18.

De asemenea, unii dintre participanţii la manifestaţia de protest se declară împotriva aşa-numitului paşaport COVID, dar şi împotriva vaccinării.

În Piaţa Universităţii este reprezentat şi sectorul HoReCa, grav afectat de restricţiile pandemice. Până la ora 19.30 nu au fost semnalate incidente între cei câteva zeci de protestatari şi jandarmi.

Protestatarii poartă, în general, mască iar unii dintre ei au venit cu familia. Ei spun că se delimitează categoric de violenţele înregistrate în Capitală la finalul protestelor de luni.

Proteste în România, marţi după-amiază. Oamenii au ieşit în Botoşani, Constanţa şi Cluj-Napoca

Sute de oameni purtând steaguri tricolore mărşăluiau, marţi după-amiază, pe străzi la Botoşani în timp ce la Cluj protestatarii se adunaseră deja, înainte de ora 19, în faţa Prefecturii.

Doar câteva zeci de oameni erau semnalaţi aici, în condiţiile în care, luni, clujenii participanţi la proteste erau peste 1000.

Foarte probabil, numărul manifestanţilor va creşte în orele următoare. Cei veniţi mai devreme erau "înarmaţi" cu fluiere şi steaguri şi afişau pe pancarte lozinici împotriva restricţiilor şi în sprijinul HoReCa. 

Oameii cer să fie stopată "minciuna" şi se declară hotărâţi să iasă în stradă în continuare, până la ridicarea restricţiilor.

Jandarmii supraveghează grupul cu atenţie şi merită precizat că, în contextul protestelor de luni, au dat 63 de amenzi în valoare de peste 30 de mii de lei.

La Constanţa, participanţii la protestele anti-restricţii au pornit în marş pe străzile din municipiu. Ei scandau "Ieşiţi din casă dacă vă pasă" şi "Haideţi la protest!"

×
Subiecte în articol: proteste restricţii
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close