Antena 3 CNN Actualitate Proteste anunţate în Bucureşti şi în ţară. Românii sunt sufocaţi de facturi

Proteste anunţate în Bucureşti şi în ţară. Românii sunt sufocaţi de facturi

Preţurile uriaşe îi scot pe oameni în stradă. Un marș anti-sărăcie va avea loc în Capitală, însă caravane sunt în toată țara.

Proteste anunţate în Bucureşti şi în ţară. Românii sunt sufocaţi de facturi
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Alina Tănase    |    Andreea Borboros    |    09 Oct 2022   •   13:30

Guvernanţii sunt ameninţaţi de un val de proteste în perioada următoare.

Sindicaliştii anunţă un miting în Capitală şi caravane în mai multe oraşe din ţară.

Ei protestează faţă de creșterea prețurilor, degradarea nivelului de trăi şi vor creşterea urgentă a salariilor şi a pensiilor.

Evenimentul se va numi marșul anti-sărăcie şi are ca scop creșterea presiunii pe guvernanți pentru a lua măsuri care să crească puterea de cumpărare a românilor.

Mai vor sindicaliștii şi deblocarea negocierilor colective, adică deblocarea Legii Dialogului Social, şi aplicarea integral şi fără discriminare a legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Punctul culminant al protestului va fi un miting la Palatul Cotroceni vineri, 21 octombrie, precedat de mitinguri la Guvern și la Ministerul Muncii.

Grupul de inițiativă civică, "România iese în stradă", anunță proteste duminica la prânz în toate județele.

Manifestările fac parte dintr-o serie de proteste începute duminica trecută la București, unde peste 10.000 de români și-au strigat nemulțumirile față de actuala guvernare.

De asemenea, aproximativ 30 de oameni s-au adunat în faţa Consiliului Judeţean Timiş, unde trag un semnal de alarmă faţă de preţurile mari.

Protest este şi la Ploieşti, acolo unde peste 80 de oameni s-au adunat în faţa Palatului Adminstrativ din Prahova pentru a protesta împotriva lipsei de apă caldă.

 

×
Subiecte în articol: proteste București facturi
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close