Antena 3 CNN Actualitate Proteste la Chişinău, în semn de solidaritate cu manifestanţii din România

Proteste la Chişinău, în semn de solidaritate cu manifestanţii din România

Proteste la Chişinău, în semn de solidaritate cu manifestanţii din România
05 Noi 2015   •   10:26

Zeci de persoane au manifestat miercuri seara împotriva corupţiei la Chişinău, în semn de solidaritate cu protestatarii din România, relatează site-ul Unimedia.info.
   
Potrivit organizatorilor mitingului de la Chişinău, participanţii protestează faţă de corupţie, considerată cancerul care cauzează toate nelegiuirile.
   
Manifestanţii au mers la Ambasada României, unde au aprins lumânări şi au ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor de la Clubul Colectiv. Ulterior, protestatarii au mers la Ambasada Federaţiei Ruse, unde au aprins lumânări în memoria victimelor avionului prăbuşit în peninsula Sinai.
   
În final, manifestanţii care s-au solidarizat cu protestatarii din Bucureşti au ajuns în faţa Procuraturii Generale din Chişinău. Tinerii au scandat "ruşine", în semn de protest faţă de corupţia care în opinia lor este principala cauză a tuturor relelor.
   
Zeci de mii de români au ieşit în stradă, miercuri seară, după demisia Guvernului, în Bucureşti şi principalele oraşe din ţară, în memoria victimelor de la Colectiv, dar şi pentru a manifesta împotriva corupţiei şi clasei politice, a-şi exprima revolta şi a cere mai multe schimbări.
   
Oamenii s-au adunat miercuri seară, în Piaţa Universităţii, în număr mai mare decât la protestul de marţi seară, când s-a cerut demisia premierului Victor Ponta şi a primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close