Antena 3 CNN Actualitate Proteste cu măşti de gaze în faţa unei uzine care poluează în Craiova: "Suntem otrăviţi zilnic"

Proteste cu măşti de gaze în faţa unei uzine care poluează în Craiova: "Suntem otrăviţi zilnic"

Zeci de craioveni care reprezintă vocea a mii de oameni înecați de poluare au protestat astăzi cu măşti de gaze pe faţă la poarta Electrocentralei de la marginea orașului. „Suntem otrăviți zilnic cu cenușă şi zgură", spun revoltați oamenii.

Proteste cu măşti de gaze în faţa unei uzine care poluează în Craiova: "Suntem otrăviţi zilnic"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    05 Feb 2022   •   20:10

Oameni sunt revoltați pentru că de fiecare dată când bate vântul spun că cenușa şi zgura le acoperă totul, curțile, casele şi mașinile.

„Asta este efectul pe care noi încercăm să-l scoatem în evidență", spune un protestatar revoltat în timp ce aruncă cu cenușă în aer. 

Zeci de craioveni s-au adunat în faţa Complexului Energetic Oltenia, sătui de aerul irespirabil din zilele cu vânt puternic.

"Avem două mari probleme: groapa de cenușă, una care se încearcă, se spune, tasarea cu pământ. A doua a fost discuția de acel grup mare 2 care este găurit fisurat şi spart. Ni se spune aici de către domnul director că avem nişte lucrări de mentenanța. Ca să o spunem pe a dreaptă niște cârpeli", spune un alt protestatar.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„În zilele cu vânt aşa cum s-a întâmplat săptămâna trecută praful de cărbune este ridicat şi risipit peste comunele învecinate şi peste oraş.

Proteste cu măşti de gaze în faţa unei uzine care poluează în Craiova

Nu mai putem să suportăm cantitățile de cenușă pe care ni-l aruncă în fiecare zi în aerul pe care îl respirăm", mai spune cineva.

„Practic acest nor de cenușă care este cancerigen otrăvește cele trei părți esenţiale ale vieţii: apa aerul şi solul", mai spune un alt protestatar.

Oamenii au demarat strângerea de semnături în încercarea de a face o diferență. Craiovenii se confruntă de mult timp cu această problemă.

Comisarii Gărzii de Mediu au mai amendat complexul de 2 ori anul trecut. Inclusiv săptămâna trecută a venit o amendă de 100.000 de lei.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close