Antena 3 CNN Actualitate Proteste de amploare în Bucureşti! Românii, hrăniţi din firimiturile bugetului

Proteste de amploare în Bucureşti! Românii, hrăniţi din firimiturile bugetului

Sindicaliştii din România au protestat astăzi în faţa sediului central al PNL şi în faţa Parlamentului. Aceştia spun că măsurile luate sau anunţate de actualul Guvern dezavantajează profund categoriile cele mai sărace de cetăţeni, care vor fi nevoiţi să trăiască din firimiturile pe care le dă Guvernul.

Proteste de amploare în Bucureşti! Românii, hrăniţi din firimiturile bugetului
de Georgiana Adam    |    10 Feb 2021   •   15:35

După ce au apărut informaţii în spaţiul public care vizează restructurări, tăieri de venituri sau de oprirea finanţării unor proiecte, zeci de sindicaliști au luat cu asalt sediul central al PNL şi Parlamentul.

La proteste s-au alăturat sindicaliști de la "Cartel ALFA" şi Publisind. 

''Protestăm pentru a şasea oară în acest an împotriva măsurilor austerităţii luate de cel mai slab, incompetent şi dezechilibrat Executiv din ultimii 30 de ani. 

Să aibă grijă cum împart pâinea , cum au de gând să împartă bugetul şi ce măsuri vor să aplice. Să se gândească de două ori, să se gândească dacă pot ei să trăiascu cu salariile pe care au de gând să ni le taie nouă. 

Protestăm împotriva îngheţării salariilor. În campanie ne-au promis că se va respecta legea, că de la 1 ianuarie vom ajunge la următoarea etapă de salarizare. Peste noapte au îngheţat această lege a salarizării, fără să aibă dialog social, fără să ne explice, fără să ne spună care sunt măsurile, ce va urma'', spune revoltat un protestatar.

Și sindicaliștii de la Cartel ALFA îşi strigă nemulțumirea în faţa sediului PNL că ar putea rămâne fără o parte din sporuri. 

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de nivelul salariului minim şi de plafonarea sau chiar diminuarea veniturilor în sectorul bugetar. 

''Prin aceste măsuri de austeritate, salariaţii noștri nu mai pot negocia contarctele colective de muncă prin care se pot stabili drepturi superioare la nivelul celor prevăzute de lege. Mai mult odată, cu îngheţarea salariilor în sectorul bugetar, automat patronii invocă acelaşi lucru şi ne îngheaţă şi nouă salariile.  Pe de altă parte suntem foarte nemulţumiţi de politica fiscală pe care o aplică statul în ceea ce priveşte plata asigurărilor de stat'', spune un alt protesatar.

Acţiunile de amploare vor continua şi în perioada următoare, avertozează sindicaliştii.

 

×
Subiecte în articol: proteste palatul parlamentului
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close