Antena 3 CNN Actualitate Proteste în faţa Guvernului şi Parlamentului! Cadrele medicale au ieşit din nou în stradă: ''Nu lăsaţi SĂNĂTATEA să moară!''

Proteste în faţa Guvernului şi Parlamentului! Cadrele medicale au ieşit din nou în stradă: ''Nu lăsaţi SĂNĂTATEA să moară!''

Zeci de sindicalişti au protestat din nou în Piaţa Victoriei şi au solicitat condiţii de muncă decente. În acelaşi timp şi federaţia SANITAS a organizat un marş al tăcerii în faţa Palatului Parlamentului cerând respect pentru victimele sistemului sanitar românesc.

Proteste în faţa Guvernului şi Parlamentului! Cadrele medicale au ieşit din nou în stradă: ''Nu lăsaţi SĂNĂTATEA să moară!''
de Iulia Gorgorin    |    19 Noi 2020   •   19:55

A fost o nouă zi în care cadrele medicale au ieşit în stradă, în semn de protest faţă de deciziile autorităţilor. În semn de respect pentru victimele de până acum ale sistemului sanitar românesc, în faţa Parlamentului a avut loc un marş al tăcerii şi doliului.

''Nu lăsaţi SĂNĂTATEA să moară!''

Prin protestul intitulat Manifest pentru Viaţă, Federaţia SANITAS le-a cerut tuturor politicienilor să se oprească din campania electorală pentru a acorda o minimă atenţie sistemului sanitar care se degradează sistematic.

''În opinia noastră, toată clasa politică e vinovată de situaţia în care se află astăzi sistemul sanitar din România. Am venit astăzi aici să le spunem că trebuie să lase disputele politice de o parte'', spune unul dintre protestatari.

Cadrele medicale şi-au exprimat prin acest protest nemulţumirea totală faţă de lipsa unei strategii naţionale reale de reformare.

Alţi sindicalişti din sănătate s-au aflat în faţa Palatului Victoria. Protestele au început cu un moment de reculegere pentru toţi  medicii şi personalul medical care au decedat din cauza COVID-19, dar şi pentru cei care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Piatra Neamţ.

Sindicaliştii spun că Guvernul nu le recunoaşte meritele şi nu le asigură condiţii de muncă decente

Cadrele medicale susţin că prin protestele organizate în faţa Guvernului şi Parlamentului, au ţinut să condamne inconştienţa autorităţilor, care sunt responsabile de managementul instuţiilor de sănătate din România, a ultimilor 30 de ani.

×
Subiecte în articol: proteste medici parlament guvern sanitas
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close