Antena 3 CNN Actualitate Proteste în fața Parlamentului! Peste 2.000 de oameni au ieșit în stradă

Proteste în fața Parlamentului! Peste 2.000 de oameni au ieșit în stradă

Proteste în fața Parlamentului! Peste 2.000 de oameni au ieșit în stradă
17 Dec 2017   •   20:36

Vremea de afară nu a reprezentat un obstacol pentru românii din capitală. Peste 2.000 de persoane au ieșit în stradă, în fața Palatului Parlamentului, pentru a protesta contra modificărilor aduse Legilor Justiției. 

Aceștia s-au strâns în Piața Victoriei și au mers în marș spre Parlament pentru a-și face mesajul auzit. Protestatarii nu sunt de acord cu modificările și spun că justiția va fi neputincioasă dacă cele două partide aflate la putere, PSD și ALDE, schimbă Codul penal. 

”Nu putem vedea şi nu putem spune nimic. Neputincioşi, aşa cum va deveni şi Justiţia din România”, susțin manifestanții. 

La protestele din Capitală au participat și doi actori cunoscuți, și anume Oana Pellea și Marius Manole. 

Întrebată ce anume semnifică mesajul pe care îl promovează, Oana Pellea a spus că “Semnifică că dacă aceste legi vor fi aprobate, această ţară rămâne neputincioasă, rămânem fără un sistem judiciar, rămânem fără legi.”

“Aici nu suntem nici măcar într-o scenă de teatru, suntem într-un tărâm al nimănui care nu mai e guvernat de nimic. E o bătaie de joc. Cred că suntem cel mai jos de până acum", a apus Marius Manole. 

Manifestația a fost anunțată de organizatori pe Facebook. ”Fără să vedem, fără să putem spune ceva. Neputincioşi. Aşa cum va deveni Justiţia în România. Mesajul va fi paşnic, puternic şi clar: după adoptarea legilor justiţiei, magistraţii din România vor deveni neputincioşi în faţa furtului, abuzului şi violenţei grupurilor infracţionale din România. Şi la fel vom deveni noi toţi. Opriţi modificarea legilor justiţiei!”, au scris organizatorii protestului. 

×
Subiecte în articol: proteste palatul parlamentului
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close