Antena 3 CNN Actualitate Proteste în mai multe orașe din România, față de adoptarea ordonanțelor din Justiție

Proteste în mai multe orașe din România, față de adoptarea ordonanțelor din Justiție

Proteste în mai multe orașe din România, față de adoptarea ordonanțelor din Justiție
01 Feb 2017   •   18:41

Sute de persoane protestează în Piața Victoriei, în fața clădirii Guvernului, împotriva adoptării ordonanței privind modificarea Codului Penal și a celui de procedură penală.

Protestatarii scandează împotriva Guvernului, cerându-i demisia, şi poartă pancarte precum: ”Nu recunoaştem legi date de mafioţi. Demisia!”, ”Refuz acest abuz”, ”Nu cedăm”, ”PSD, ciuma roşie”. Protestatarii spun că vor justiție curată și cer demisia Guvernului.

Şoferii care trec prin zona unde se află protestatarii claxonează îndelung, în semn de solidaritate cu aceştia.

Forţe ale Jandarmeriei sunt localizate în zona de protest. Manifestaţia decurge fără incidente. 

Numărul participanților la protest este așteptat să crească în orele următoare.

Proteste au loc și în mai multe orașe din România:

Sute de manifestanţi care protestează la Ploieşti ca urmare a deciziilor luate de Guvern privind modificările care vizează justiţia au pornit în marş din centrul oraşului către sediul PSD, aceştia scandând împotriva Executivului şi a social-democraţilor.

Protestatarii, care până la această oră sunt în număr de aproximativ 500, s-au întâlnit în faţa Palatului Administrativ în care îşi au sediul cele mai importante instituţii din judeţ, iar după câteva zeci de minute au pornit în marş spre sediul PSD, aflat în apropiere, coloana fiind însoţită de forţele de ordine.

Peste 300 de persoane protestează, miercuri seara, paşnic, pe platoul din faţa Prefecturii Galaţi, nemulţumiţi de adoptarea de către guvern a ordonanţelor privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea.

La protest participă oameni de toate vârstele, de la pensionari, la adulţi, studenţi şi copii. Oamenii poartă drapele naţionale, unele din ele cu doliu, iar alţii poartă pancarde cu diverse mesaje, precum "Vrem să creştem în ţară, nu afară", "Viitorul ţării suntem noi, nu hoţii ca voi", "Aţi votat liber la furat", "Voi furaţi, noi nu mai plătim taxe!", sau "Cod roşu de infracţionalitate în toată ţara".

Câteva sute de persoane au venit, miercuri seară, în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a protesta faţă de actele normative adoptate marţi de Guvern privind graţierea şi amnistia.

Ca şi marţi seara, cei veniţi în Piaţa Unirii au cântat imnul naţional şi scandează, printre fluierături şi huiduieli, lozinci prin intermediul cărora îşi manifestă nemulţumirile faţă de reprezentanţii guvernului scandând "Demisia, demisia", "Hoţii, hoţii!", "Hoţii la închisoare, nu la guvernare", "PSD, ciuma roşie", "Dragnea, nu uita, va veni şi ziua ta", "Să vă fie frică, ţara se ridică", "DNA să vină să vă ia".

Câteva sute de persoane protestează începând cu ora 17,00,în faţa Prefecturii Braşov faţă de actele normative adoptate marţi seara de Guvern cu privire la justiţie.

Protestul este unul neautorizat, spontan, după cum l-a numit unul dintre participanţi.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close