Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Proteste în marile orașe faţă de votul senatorilor în cazul Oprea - FOTO/VIDEO

UPDATE. Proteste în marile orașe faţă de votul senatorilor în cazul Oprea - FOTO/VIDEO

UPDATE. Proteste în marile orașe faţă de votul senatorilor în cazul Oprea - FOTO/VIDEO
22 Sep 2016   •   20:40

UPDATE 20.40

Protestul s-a încheiat în unele oraşe. La Iaşi şi Constanţa, oamenii şi-au strâns bannerele şi au plecat acasă, potrivit Ziare.com.

----------------------------

Mii de oameni din mai multe orase ale tarii au iesit in strada, joi seara, pentru a cere dreptate in cazul mortii politistului Bogdan Gigina, care si-a pierdut viata in timp ce deschidea coloana oficiala pentru fostul ministru de Interne Gabriel Oprea.

Oamenii s-au adunat in pietele din marile orase, in semn de protest fata de votul prin care Senatul l-a scapat pe Oprea de urmarirea penala ceruta de DNA.

Mitinguri sunt organizate joi seara în Timisoara (Piata Operei), Brasov (Prefectură), Constanta (Parcul Primariei), Cluj (Piata Unirii), Craiova (Piata Mihai Viteazul), Iasi (Piata Unirii), Galati (fostul cinematograf Tiglina).

BRAŞOV

În Brașov, zeci de oameni s-au adunat in Piata Sfatului si cer ca Oprea sa renunte la imunitatea parlamentara pentru a putea fi anchetat. Manifestantii striga "Rusine Oprea" si flutura pancarte cu mesaje precum "Parlament Penal", "Oprea Anchetat", "Egali in fata legii" si "Absent nemotivat 364 de zile. O zi am fost la parlament sa-mi votez pensia speciala", relateaza Adevarul.

IAŞI

La Iași, deși inițial mitingul a fost programat până la ora 21:00 în manifestanții din Piața Unirii s-au dispersat în jurul orei 19:30, relatează ziaruldeiasi.ro.

foto: ziaruldeiasi.ro

CRAIOVA

Circa 20 de de persoane mobilizate prin intermediul reţelelor de socializare s-au adunat, joi după-amiaza, în Piaţa Prefecturii din Craiova pentru a protesta faţă de votul dat în Senat în cazul fostului ministru Gabriel Oprea, ei cerând ca acesta să fie judecat ca orice cetăţean, potrivit Agerpres.

Protestatarii au purtat afişe pe care scria "Casa omorului", "Cercetaţi, nu imunizaţi", "DNA nu te Oprea", "Egalitate de drepturi" şi au aprins câteva candele pentru poliţistul Bogdan Gigină.

"Aş vrea ca de acum înainte să fie eliminată prevederea potrivit căreia parlamentarii să poată fi trimişi în judecată ca orice cetăţean, nu doar cu acordul lor. Sunt oameni ca şi noi şi trebuie şi ei să se supună legilor", a spus unul dintre protestari. El a venit la protest cu o pancartă pe care era scris Articolul 16, alin. 1 şi 2 din Constituţia României: "Cetăţenii sunt egali în în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Nimeni nu este mai presus de lege".

CLUJ-NAPOCA

Aproximativ 200 de persoane au protestat, joi seară, la Cluj-Napoca, faţă de votul parlamentarilor în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea.

''Nu este un protest politic, nu susţinem niciun partid şi ne dorim o clasă politică mai responsabilă'', a spus unul dintre protestatari.

Un alt protestatar a afirmat că a participat la acţiunea de protest pentru că îi pasă de România. ''Când votăm ar trebui să ne gândim mai bine şi ar trebui să fim mai implicaţi în viaţa socială'', a menţionat acesta.

foto: captura Youtube


Protestatarii au scandat ''Uniţi salvăm toată România'', ''Integritate, nu imunitate'' şi au purtat pancarte pe care, printre altele, se putea citi ''DNA nu te Oprea'', ''Corupţia ucide'', ''Cercetaţi, nu imunizaţi''. De asemenea, unii au purtat o imagine a Palatului Parlamentului cu inscripţia ''Casa omorului''.

Oamenii s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj Napoca, în urma unui apel pe reţelele de socializare, apoi au pornit într-un marş prin zona centrală a oraşului. Totodată, ei au ţinut un moment de reculegere pentru victimele de la clubul Colectiv.

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close