Antena 3 CNN Actualitate Proteste în marile oraşe. Oamenii s-au revoltat împotriva măsurilor impuse de autorităţi: "Nu obligativitate! Libertate! Nu cedăm, nu ne vaccinăm!"

Proteste în marile oraşe. Oamenii s-au revoltat împotriva măsurilor impuse de autorităţi: "Nu obligativitate! Libertate! Nu cedăm, nu ne vaccinăm!"

Sute de oameni au protestat duminică seara la Bucureşti, Timişoara, Arad, Constanţa şi au scandat lozinci împotriva guvernanţilor. Manifestanţii sunt revoltaţi că certificatul verde a devenit obligatoriu peste tot şi consideră măsura discriminatorie.

Proteste în marile oraşe. Oamenii s-au revoltat împotriva măsurilor impuse de autorităţi: "Nu obligativitate! Libertate! Nu cedăm, nu ne vaccinăm!"
Sursa foto: Captură Antena 3
de Georgiana Adam    |    27 Sep 2021   •   09:34

Sute de oameni au protestat în faţa prefecturii la Constanţa. Protestatarii au scandat lozinci împotriva guvernanților.

Oamenii au strigat "Libertate", "Nu vă fie frică, poporul se ridică!", dar şi "Joc dicatatura".

Aşadar, noile restricţii anunţate de autorităţi au scos în stradă sute de oameni.

Protestatarii consideră că noile măsuri impuse de autorităţi sunt discriminatorii

Aradul a intrat în scenariul roşu, după ce incidenţa a depăşit trei cazuri la mia de locuitori.

Şi la Constanţa au fost impuse restricţii, după ce rata de infectare a ajuns la 3,58 de cazuri la mia de locuitori.

Măsuri restrictuve au fost luate şi la Năvodari, Ovidiu, Ghindărești și Poarta Albă. 

Protestele faţă de restricţii se înmulţesc

În ședința de duminică, CJSU Arad a constatat că la Seleuș, Petriș, Covăsânț și Sântana a fost depășită incidența de 2 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, fără a depăși însă incidența 3, că la Semlac, Păuliș și în municipiu a crescut incidența peste 3/1.000, fără a depăși momentan 4/1.000, la Lipova a crescut peste 4/1.000, fără a depăși 6/1.000, iar la Ignești și Moneasa a fost depășită incidența de 6 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

Totodată, s-a constatat că, la finalul termenului de 14 zile în care au fost aplicate restricții, la Dezna incidența a scăzut sub 2 cazuri la mia de locuitori.

Pentru că în Municipiul Arad a fost depășită incidența de 3 cazuri/1.000 de locuitori, o serie de măsuri suplimentare se vor aplica în următoarele 14 zile, 6.

De asemenea, Timişoara a înregistrat o rată de infectare de 6,58 la mia de locuitori. 

Protestatarii au apelat şi la modalităţi inedite de a-şi exprima nemulţumirile. O femeie a venit să protesteze la Timișoara cu masca de protecție pusă pe ochi.

"Am pus masca pentru că reprezintă orbirea societăţii în care ne găsim. Deci, ochii sunt pur şi simpu acoperiţi", a spus femeia.

Protestatarii din Bucureşti au strigat: "Nu obligativitate. Libertate. Nu cedăm, nu ne vaccinăm".

Şi bucureştenii au ieşit seara trecută pe străzile Capitalei, unde şi-au strigat nemulţumurile faţă de restricţiile anti-pandemie.

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat duminică o serie de noi restricții care vor fi impuse în Capitală începând de luni, de la ora 0.00, după ce incidența cazurilor de Covid a ajuns la 4,35 la mie.

Astfel, în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.

Măsura a creat confuzie generală.

Prefectura Capitalei anunţase, iniţial, că masca va fi obligatorie inclusiv în aer liber.

Hotărârea a fost, ulterior, rectificată. Masca este obligatorie în pieţe, târguri, staţii şi mijloace de transport în comun, spaţii comerciale şi la locul de muncă. Şi tot de astăzi, în Bradagiru, Dobroeşti şi Mogoşoaia este introdusă carantina de noapte.

Cine vrea să circule între 8 seara şi 5 dimineaţa, are nevoie de declaraţie pe propria răspundere.
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close