Antena 3 CNN Actualitate Pensionarii protestează la geamul premierului Nicolae Ciucă

Pensionarii protestează la geamul premierului Nicolae Ciucă

La această oră încep protestele pensionarilor, în toată țara. Oamenii își strigă revolta în stradă și spun că banii nu le mai ajung din cauza scumpirilor din ultima perioadă. De asemenea, cer ca pensiile să fie majorate cu rata inflației.

Pensionarii protestează la geamul premierului Nicolae Ciucă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    11 Oct 2022   •   10:48

Pensionarii protestează în toată țara și cer soluționarea rapidă a problemelor cu care se confrunta seniorii din România. Protestul este organizat de trei mari federații de pensionari: Federația Națională a Pensionarilor, Uniunea Generală a Pensionarilor și Federația Unirea a Pensionarilor. 

Pensionarii trag un semnal de alarmă asupra gravelor probleme cu care se confruntă milioane de seniori ai României: creșterea prețurilor la curentul electric și la gazele naturale, la produsele alimentare, scăderea cu 19% a pensiei reale, toate acestea devastând viața pensionarilor. 

Refuzul Guvernului de a aproba majorarea pensiilor și asigurărilor sociale de stat, precum și refuzul de a aplica prevederile Legii nr. 263/2010 referitoare la indexarea pensiilor, au determinat cele trei federații să organizeze această manifestare de protest, sperând că de data aceasta cererile pensionarilor vor fi acceptate.

În acest an în care viața pensionarilor a fost devastată de avalanșa creșterii prețurilor la curentul electric și la gaze naturale, la produsele alimentare – toate acestea în condițiile în care resursele financiare ale pensionarilor sunt foarte mici – Guvernul nu a respectat prevederile legii privind indexarea pensiilor cu rata inflației și nu a majorat, cum se impunea, pensiile. 

Revendicările pensionarilor

  •  Majorarea pensiilor, începând din luna noiembrie, pentru a se ține pasul cu costul vieții; 
  •  indexarea pensiilor cu rata inflației, conform prevederilor Legii 263/2010; 
  •  plafonarea la un nivel suportabil a prețurilor la energia electrică și gaze naturale; 
  •  stabilirea și aplicarea unor măsuri care să influențeze menținerea la nivelul actual a prețurilor la produsele alimentare; 
  •  interzicerea companiilor energetice de a debranșa clienții pentru neplata facturilor. 

×
Subiecte în articol: protest pensionari
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close