Antena 3 CNN Actualitate Românii au ieşit în stradă, în prima zi a restricțiilor pentru weekend. Imagini cu protestul de la Brăila

Românii au ieşit în stradă, în prima zi a restricțiilor pentru weekend. Imagini cu protestul de la Brăila

Mai multe proteste au loc la această oră în trei oraşe din ţară. Este vorba despre Cluj, Constanţa şi Brăila. Oamenii nemulţumiţi de noile restricţii au ieşit în stradă din cauza măsurilor impuse de autorităţi.

Românii au ieşit în stradă, în prima zi a restricțiilor pentru weekend. Imagini cu protestul de la Brăila
de Gabi Vlad    |    28 Mar 2021   •   19:53

Update ora 21:00

Peste 150 de tineri din Brăila au mers în marș pe strazile orasului protestând împotriva măsurilor de restricție. Au cerut să nu mai fie închiși în casă și lăsați să moara de foame.

A fost a treia zi de protest la Brăila iar tinerii le-au reprosat jandarmilor amenzile date si faptul că, sâmbătă seară, au bruscat un protestatar.

Imagini noi de la protest:

Comunicatul transmis de Jandarmerie

''Referitor la afirmațiile din spaţiul public privind incidente de ordine publică la protestul organizat în această seară la Brăila, facem precizarea că, până la această oră, nu au fost înregistrate niciun fel de incidente.

Mai mulţi protestatari au încercat să blocheze circulaţia rutieră, prin traversarea repetată a carosabilului, pe o trecere de pietoni. Jandarmii, împreună cu poliţiştii rutieri, au intervenit şi au organizat traversarea la intervale de timp astfel încât să se poată desfăşura fluent circulaţia rutieră.

De asemenea, infirmăm informaţiile privind folosirea gazelor lacrimogene sau a oricăror mijloace de intervenţie'', au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Brăila.

Știrea inițială:

Gabi Vlad, corespondent Antena 3 la Brăila vine cu detalii despre protestul tinerilor care protestează pe străzi și îi solicită demisia premierului Florin Cîțu.

''Aproximativ 100 de oameni au ieşit în stradă. Marea lor majoritatea au vârste curprinse între 20 şi 25 de ani. Aproximativ 50 de oameni s-au adunat la monumentul din faţa Prefecturii. De fapt, au protestat și ieri pe aceleași măsuri anti-restricție. Nu sunt de acord cu purtatul măștii, nu sunt de acord cu închiderea magazinelor mai devreme, nu sunt de acord cu închiderea circulației mai devreme, cu toate că aici, la Brăila, nu se depășește încă acel prag de 4, deci încă nu se pune problema ca restricțiile să fie prea aspre.

Ei și-au exprimat nemulțumirea și mai ales din ce am discutat cu tinerii, ei nu cred în cifrele raportate de către Guvernul Cîțu, motiv pentru care îi solicită demisia (...) Cea mai mare parte din protestatari sunt pe trotuar. 

Imaginile pe care le avem sunt de pe Bulevardul Călăraşi. Au plecat de la Prefectură şi când au ajuns aici, în Piaţa Catedralei, au făcut cale întoasă şi au trecut pe trecerea de pietoni, sub coordonarea Poliţiei şi a jandarmilor'', a transmis Gabi Vlad, reporter Antena 3.

De asemenea, sute de oameni au protestat şi în faţa Prefecturii Constanţa. Oamenii au aceleaşi motive de nemulţumire: noile restricţii impuse de Guvern.

Citiţi şi: Sute de oameni din Constanţa, protest împotriva noilor restricţii impuse de Guvern

×
Subiecte în articol: proteste imagini Brăila
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close