Antena 3 Actualitate PROTESTE VIOLENTE ÎN CENTRUL BUCUREŞTIULUI. Manifestanţii au folosit sticle incediare şi torţe

PROTESTE VIOLENTE ÎN CENTRUL BUCUREŞTIULUI. Manifestanţii au folosit sticle incediare şi torţe

de G.S.    |    15 Ian 2012   •   13:04
PROTESTE VIOLENTE ÎN CENTRUL BUCUREŞTIULUI. Manifestanţii au folosit sticle incediare şi torţe
Sursa foto: Foto: INTACT Images
Update 23: 20 - Mai multe spaţii comerciale din zona Unirii au fost vandalizate. Cel mai afectat a fost un magazin de telefonie mobilă, de unde s-au furat aparate şi alte accesorii.

Magazine din spatele centrului comerical Unirea, case de schimb valutar dar şi chioşcuri de ziare au fost, de asemenea, distruse
Conform primelor informaţii, 40 de agresori au fost identificaţi şi duşi la poliţie de jandarmi. De asemenea, 15 oameni au ajuns de urgenţă la spital, în urma incidentelor din centrul Capitalei.

Update 22:50 - Jandarmii intervin cu tunuri de apă în Piaţa Unirii, unde mai mulţi manifestanţi au incendiat cauciucuri, au distrus semafoare şi au vandalizat mai multe magazine.

URMĂREŞTE LIVE PROTESTUL AICI

Update 22:30 -
Studenţii veniţi din Regie s-au retras din Piaţa Universităţii
, după ce jandarmii i-au rugat să părăsească zona, din cauza incidentelor violente. Liderul studenţilor a arătat că tinerii nu doresc ca acţiunea lor să fie asociată cu cea a ultraşilor prezenţi în centru.

Prefectul Cristian Atănăsoaei a declarat că nu există o solicitare a Jandarmeriei pentru intervenţia în forţă, în vederea eliberării Pieţei Universităţii. Oficialul a adăugat, însă, că dacă protestatarii atacă forţele de ordine, jandarmii nici nu mai au nevoie de aprobarea prefectului pentru a riposta.


Update 21:45 -
Majoritatea jandarmilor din zona Piaţa Unirii s-au întors în zona Piaţa Universităţii, conform Mediafax. În Zona Unirii au rămas câteva grupuri de jandarmi care monitorizează protestatarii prezenţi.

Manifestanţii au creat două puncte de incendiere, la distanţă de circa 50 de metri unul de celălalt. O tarabă a fost răsturnată şi incendiată de protestatari.


Update 21:20
- Circa 150 de manifestanţi din Braşov vor să vină spre Capitală, pentru a se alătura protestatarilor din Piaţa Universităţii. Jandarmii au format un cordon pentru a le opri accesul în incinta gării.

Cei 300 de studenţi veniţi din Regie au intrat în Piaţa Universităţii. Jandarmii au format un cordon în jurul acestora.

Circulaţia în zona magazinului Unirea a fost blocată.


Update 20:20 - Mai mulţi protestatari violenţi aruncă cu pietre şi sticle incendiare în jandarmii din zona Magazinului Cocor. Jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene.

Un angajat al Antena 3 a fost rănit în protestele de la Universitate.

Şase persoane au ajuns la spital în urma incidentelor din ultimele ore.
 
Get Adobe Flash player

Update 20:00 - Echipajele de scutieri au fost suplimentate în zona Spitalului Colţea. Mai multe dube de jandarmi au intrat în Piaţa Universităţii. Aceştia s-au răspândit în tot centrul Bucureştiului, până la Piaţa Unirii. Un jandarm a fost grav rănit în busculada creată. Acesta a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Universitar.

Protestatarii aruncă cu pietre, petarde şi lemne în jandarmi, în zona Spitalului Colţea.

Circa 300 de tineri au pornit din Regie către centrul Bucureştiului. Aceştia poartă pancarte cu inscripţia "Mândru cã sunt huligan - Libertate pentru suporteri".


Update 19:25 -
Mai mulţi protestatari au aruncat cu pietre şi sticle incediare în jandarmi. Forţele de ordine au ripostat şi au spart grupul format în faţa Teatrului Naţional.

Jandarmii au intervenit în forţă, cu gaze lacrimogene. Ei au apelat la echipamentul de protecţie, având căşti de protecţie şi bastoane.

Aproximativ 50 de jandarmi fug după manifestanţii care au stârnit violenţele. Alţi 40 de jandarmi intervin în stradă şi refac cordonul.
 
Get Adobe Flash player


Update 19:15 -
O parte din protestatari forţează cordoanele formate de jandarmi. Au fost lansate sticle incediare şi torţe. Mai multe persoane au fost rănite, inclusiv jandarmi. Unul din protestatari a fost lovit de o sticlă incendiară, dar jandarmii au sărit în ajutor. Oamenii îşi pierd răbdarea şi forţează cordoanele formate de forţele de ordine.
 
Get Adobe Flash player


Update 18:30
- Protestatarii din Piaţa Universităţii s-au adunat în faţa Teatrului Naţional dar şi pe partea opusă. Oamenii scandează lozinci împotriva regimului Traian Băsescu, cer demisia preşedintelui, Guvernului.

Traficul se desfăşoară în condiţii normale şi nu există blocaje în zonă.

La Braşov sunt circa 400 de persoane care protestează în Piaţa Sfatului. Jandarmii au fost mobilizaţi încă de la ora 17:00. Unei femei i s-a făcut rău şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

De asemenea, la Piteşti sunt 400 de persoane prezente la proteste, la Timişoara sunt 300, la Constanţa sunt 100 de persoane.

Update 17:15 - Peste 2.000 de oameni protestează în centrul Capitalei. Jandarmii au făcut apel la calm. 400 de studenţi au anunţat că vor participa la protestele din Capitală, în această seară.

Circa 200 de persoane s-au adunat şi în Reşiţa pentru a protesta, în centrul civic al municipiului. Oamenii cer demisia preşedintelui şi Guvernului.

Mai multe zeci de persoane au ieşit în Deva şi Hunedoara pentru a protesta, pe platoul din faţa Casei de Cultură din municipiul Hunedoara. Oamenii au pancarte pe care scrie "Jos Băsescu!". La Deva, circa 100 de persoane au ieşit în stradă.

La Focşani sunt circa 100 de protestatari care protestează în Piaţa Unirii, într-un miting spontan.

 
Get Adobe Flash player

Update 16:45 - Protestul de la Alba Iulia, la care au participat circa 300 de oameni, s-a încheiat. Oamenii s-au retras, după aproximativ două ore şi jumătate de protest.

Nu au existat incidente între protestatari şi forţele de ordine.

Update 16:30 - Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a declarat, în direct la Antena 3, că sunt jandarmi prezenţi în Piaţa Universităţii şi alte zone din Capitală, pentru a preveni o aglomerare de persoane.


Enache a adăugat că numărul acestora va fi suplimentat în funcţie de câţi oameni vor fi prezenţi în zonele cheie.

În Bucureşti, s-au adunat circa 300 de persoane din nou, în Piaţa Universităţii. Mai multe echipaje ale Jandarmeriei sunt prezente şi monitorizează protestele. Oamenii spun că au venit să vorbească despre nemulţumirile pe care le au, să îşi spună păsurile, fără violenţe.

Au fost montate garduri de protecţie şi, conform surselor antena3.ro, există mai multe autobuze pline de jandarmi în zona Piaţa Rosetti care aşteaptă să intervină, în caz de nevoie.
 
Get Adobe Flash player

La Cluj, peste 50 de persoane protestează în Piaţa Unirii, strigând lozinci împotriva preşedintelui Băsescu şi împotriva Guvernului, conform Mediafax. Printre protestatari se află şi membri ai PSD şi PNL.

Oamenii au venit cu steaguri tricolore şi pancarte pe care scrie „Te ştim chior, dar nu şi surd când strigăm salvează SMURD!”, „Băsescu şi ai lui, criminalii statului”, „Ruşine, jandarmi bucureşteni!” Protestul nu este autorizat. Jandarmii supraveghează manifestarea pentru a preveni incidentele.

La Iaşi, peste 250 de persoane se află în Piaţa Unirii pentru a-l susţine pe medicul Raed Arafat dar şi pentru a manifesta împotriva şefului statului, căruia îi cer demisia, conform Agerpres.

Sindicalişti din sistemul sanitar, pensionari dar şi reprezentanţi ai unor ONG-uri se află printre manifestanţi. Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie „Jos guvernul, jos Băsescu!” şi „112, salvaţi SMURD!

Peste 100 de persoane s-au adunat şi la Deva, pentru a protesta, în faţa Casei de Cultură. Trecătorii au început să se alăture protestatarilor şi astfel s-a mărit grupul de oameni. 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close