Antena 3 CNN Actualitate Protestele medicilor vor începe miercuri, cu pichetarea Ministerului Sănătăţii

Protestele medicilor vor începe miercuri, cu pichetarea Ministerului Sănătăţii

Protestele medicilor vor începe miercuri, cu pichetarea Ministerului Sănătăţii
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Sep 2013   •   22:41
Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat că protestele medicilor vor începe miercuri cu pichetarea Ministerului Sănătăţii, informează Mediafax
 
Şeful CMR a precizat că pichetarea Ministerului Sănătăţii va avea loc între orele 11.00 şi 13.00, urmând să fie continuată joi şi vineri, iar de săptămâna viitoare acţiunile se vor muta, timp de patru zile, la Ministerul Finanţelor Publice.
 
Vasile Astărăstoae a precizat că autorizaţiile de protest sunt pentru cel mult 120 de persoane, miercuri fiind prezenţi pentru pichetarea Ministerului Sănătăţii reprezentanţii conducerii Coaliţiei profesioniştilor din sistemul de sănătate, iar în zilele următoare vor veni şi medici din provincie. 
 
Acţiunile de pichetare vor fi organizate până în 27 septembrie, iar în octombrie este posibil să aibă loc un protest Guvern şi în noiembrie ar putea fi declanşată greva generală. 
 
Mai mult, demisiile în bloc ale doctorilor nu sunt excluse, şi nici posibilitatea anulării contractelor medicilor de familie cu CAS. 
 
Principala nemulţumire a personalului sanitar are la baza nivelul scăzut al salariilor.
 
Potrivit Preşedintelui Colegiului Medicilor din România, dacă solicitările generale ce vor fi prezentate Executivului pot fi negociate, astfel încât alocarea a 6% din PIB sau dublarea salariilor să se facă eşalonat, solicitările privind dublarea salariilor rezidenţilor nu se negociază. 
 
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat în data de 10 septembrie, că protestele anunţate ale medicilor nu au un temei real şi nu sunt justificate, atâta timp cât Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un pachet de legi, şi a precizat că aşteaptă toţi partenerii la dialog. 
 
 

×

Antena 3 CNN

Antena 3 devine Antena 3 CNN | Moment istoric pe piaţa media din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close