Antena 3 CNN Actualitate Protestele studenţilor continuă în faţa Ministerului Educaţiei

Protestele studenţilor continuă în faţa Ministerului Educaţiei

Protestele studenţilor continuă în faţa Ministerului Educaţiei
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Mar 2011   •   08:52

Studenţii din Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) încep de luni cu noi proteste, pe termen nelimitat, informează Agerpres. Aceştia sunt nemulţumiţi de prevederile din Legea Educaţiei privind eliminarea reprezentanţilor lor din cadrul forurilor decizionale din mediul universitar.

La pichetul de la Ministerul Educaţiei sunt aşteptaţi să participe aproximativ 400 de studenţi din Capitală şi din mai multe centre universitare. În cursul zilei de duminicã au ajuns în Bucureşti studenţi din Timişoara, Baia Mare, Constanţa, Galaţi, Iaşi şi Petroşani.

"Dreptul de a avea acces direct în toate deciziile din cadrul universitãţii este unul fundamental pentru mişcarea studenţeascã, un drept câştigat de studenţi în trecut. Nu vom permite nimãnui sã îl limiteze. În ceea ce priveşte decizia ca prezenţa la cursuri sã fie obligatorie, ea este o decizie lamentabilã, a unor profesori incapabili sã îşi adapteze metodele de predare la nevoile studenţilor. Nu vom permite ca studentul sã aibã de suferit în urma unei decizii specifice perioadei de dinainte de '89 în locul modernizãrii reale a educaţiei", a declarat, duminicã Daniela Alexe, preşedintele ANOSR.

Studenţii şi-au început seria de proteste lunea trecută, când în toate centrele universitare din ţarã a avut loc o grevã japonezã. Marţi, aceştia au protestat prin scoaterea cearşafurilor pe geamurile şi balcoanele cãminelor, iar joi prin trimiterea la Ministerului Educaţiei, a câte unui pachet cu alimente, asemenea celor primite de la pãrinţi.

  






×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close