Antena 3 CNN Actualitate Protestul de la Curtea de Apel București s-a încheiat. Magistrații au ieșit în stradă, nemulțumiți de modificările Codului Penal

Protestul de la Curtea de Apel București s-a încheiat. Magistrații au ieșit în stradă, nemulțumiți de modificările Codului Penal

Protestul de la Curtea de Apel București s-a încheiat. Magistrații au ieșit în stradă, nemulțumiți de modificările Codului Penal
18 Dec 2017   •   18:14

Update: Protestul magistraților de la Curtea de Apel București s-a încheiat după o oră. A fost un protest în tăcere, judecători și procurorii au refuzat să vorbească cu presa.

Protestatarii au purtat în mâini foi cu prevederi din Legile Justiţiei, dar şi cu jurământul de magistrat. Unii au aprins lanternele telefoanelor mobile.

Câțiva dintre magistrați au recunoscut că sunt nemulțumiți de modificările legilor justiției, dar și a Codului Penal și Codulului de procedură penală și că nu le-a fost ascultate nemulțumirile.

Totodată, aceștia nu exclud să mai iasă în stradă și în zilele următoare.

Știre inițială: 400-500 de magistrați au ieșit în fața Curții de Apel București, pentru a protesta față de legile justiției. Un judecător le-a cerut colegilor să i se alăture protestului în robe.

Sunt și procurori de la judecătorii, de la tribunale, așa că aceștia au renunțat să poarte robe la protest. Aceștia speră să tragă un semnal de alarmă privind aceste legi.

Zeci de procurori şi judecători au ieșit și în fața Curţii de Apel din Cluj, ca să-şi arăte nemulţumirea faţă de modificarea legilor justiţiei. Initial, toţi magistraţii voiau să iasă în stradă îmbrăcaţi în robe. Ceea ce este interzis prin lege. Până la urmă, unii au stat doar cu robele în mâini.

În condiţiile în care Constituţia nu le dă voie să facă grevă, magistraţii nu au avut pancarte şi nici nu au scandat. Au protestat în tăcere timp de 15 minute. Iniaţiatorul protestului a fost judecătorul Cristian Danileț.

×
Subiecte în articol: 100 de minute Curtea de Apel
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close