Antena 3 CNN Actualitate Protestul de la Universitate s-a încheiat după trei ore. Două persoane au fost duse la spital

Protestul de la Universitate s-a încheiat după trei ore. Două persoane au fost duse la spital

Protestul de la Universitate s-a încheiat după trei ore. Două persoane au fost duse la spital
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Dec 2013   •   21:11
UPDATE 23.00 - Protestul de la Universitate s-a încheiat, duminică seara, după aproape trei ore, trei dintre manifestanţi fiind duşi la Poliţie pentru identificare şi alţi doi fiind transportaţi la spital pentru investigaţii medicale, după ce au spus că au dureri la picioare, informează Mediafax.


Aproximativ o sută de persoane protestează, duminică seara, în zona fântânii de la Universitate, faţă de explorarea gazelor de şist, trei dintre manifestanţi fiind ridicaţi şi duşi la Poliţie, după ce au încercat să forţeze cordonul de jandarmi, scrie Mediafax.
  
"Trei persoane au încercat să forţeze cordonul de jandarmi de la Universitate, motiv pentru care au fost extrase din grup şi duse la Secşia 3 de Poliţie din Capitală, pentru identificare şi luarea măsurilor legale care se impun în prezenta situaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.
   
La Universitate a fost solicitată şi o ambulanţă SMURD, pentru a acorda îngrijiri medicale unei persoane din grupul protestatarilor.
   
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că prin serviciul de urgenţă 112 a fost solicitată o ambulanţă SMURD, în zona fântânii de la Unversitate, o persoană fiind evaluată de echipajul medical.
   
Peste o sută de persoane au protestat şi sâmbătă seara, la fântâna de la Universitate, faţă de explorarea gazelor de şist. În timpul manifestaţiei, unii dintre manifestanţi au încercat să treacă de pe trotuar pe bulevard, intenţionând să meargă spre Guvern. Jandarmii au format un cordon pentru a-i împiedica să iasă pe stradă, unii dintre protestatari reclamând că au fost împinşi de forţele de ordine.
   
Manifestanţii care protestează la Universitate au steaguri şi pancarte pe care scrie "Solidaritate cu Pungeşti", "Punga asupritorilor sau Pungeştiul apărătorilor" şi "Jos Guvernul trădător".
 

×
Subiecte în articol: protest Universitate Gaze de sist
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close