Antena 3 CNN Actualitate Protestul de susţinere a DNA s-a încheiat: 5000 de persoane s-au adunat în Bucureşti. În ţară, au ieşit câteva sute

Protestul de susţinere a DNA s-a încheiat: 5000 de persoane s-au adunat în Bucureşti. În ţară, au ieşit câteva sute

Protestul de susţinere a DNA s-a încheiat: 5000 de persoane s-au adunat în Bucureşti. În ţară, au ieşit câteva sute
05 Mar 2017   •   23:16

Update: Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat cu intonarea imnului naţional ”Deşteaptă-te române” de cele aproximativ 200 de persoane care se mai aflau în faţa Guvernului în jurul orei 23.00.

Update: Cei peste 5.000 de manifestanţi care au plecat de la Parlament s-au oprit la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde au aplaudat şi au scandat ”DNA, du-te şi îi ia”, „DNA, nu uita, noi suntem de partea ta”.

La această oră, manifestanţii îşi continuă drumul spre Piaţa Victoriei, marşul urmând să se încheie în faţa Guvernului, de unde au şi pornit protestatarii.

Aproximativ 500 de persoane au participat duminică seara la proteste împotriva Guvernului Grindeanu, dar şi pentru susţinerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în oraşele Cluj-Napoca, Braşov, Galaţi şi Oradea.

Update: Manifestanţii care au plecat în marş din Piaţa Victoriei în urmă cu aproape două ore au ajuns în faţa Parlamentului, pe traseu alăturându-li-se şi alte persoane, astfel că numărul lor a crescut la 5.000.

Update: Peste 2.500 de oameni merg în marş spre Parlament, ei scandând "Demisia", "Hoţii" şi "DNA, nu uita, noi suntem de partea ta". Protestatarii, care au plecat din Piaţa Victoriei, s-au mobilizat pe Facebook, sub sloganul "Susţinem DNA, vrem depolitizarea instituţiilor”.

Circulaţia rutieră este blocată pe traseul pe care se deplasează protestatarii - bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru, Nicolae Bălcescu - pe sensul de mers dinspre Piaţa Victoriei spre Piaţa Unirii.

În ţară, aproximativ 400 de persoane participă, duminică seară, la Sibiu, la un protest antiguvernamental, oamenii mărşăluind pe străzile din centrul oraşului şi transmiţând mesaje de susţinere a DNA. Şi la Cluj, aproximativ 300 de persoane au plecat în marş, scandând ”Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu” şi ”Hoţii, hoţii”.

Ştire iniţială: Mai multe mitinguri de susţinere a Direcției Naționale Anticorupție vor fi organizate în Capitala dar și în alte oraşe, potrivit unor anunțuri lansate pe Facebook. Protestatarii se vor aduna în fata Guvernului și vor porni în marș spre Parlament la ora 18.

Oamenii au anuntat ca vor ieși in strada pentru a susține DNA și la Brasov dar și la Cluj.

Mitingurile au loc după ce Curtea Constituţională a admis sesizarea preşedintelui Senatului cu privire la existenţa unui conflict juridic între DNA şi Guvern în cazul Ordonanţei de Urgenţă 13. Judecătorii constitiţionali au spus clar că a existat un derapaj şi că DNA şi-a depăşit competenţele prin anchetarea modului în care Guvernul a aprobat Ordonanţa de modificare a codurilor penale.


 

×
Subiecte în articol: parlament protestatari
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close