Antena 3 CNN Actualitate Protestul pensionarilor din Galaţi: Au renunţat la miting din cauza ploii (VIDEO)

Protestul pensionarilor din Galaţi: Au renunţat la miting din cauza ploii (VIDEO)

Protestul pensionarilor din Galaţi: Au renunţat la miting din cauza ploii (VIDEO)
Sursa foto: pensionari
20 Mai 2010   •   11:14

Protestele au continuat joi. De data aceasta, pensionarii sunt cei care au ieşit ieşi în stradă, la Galaţi. Oamenii au protestat timp de o oră în semn de revoltă faţă de măsurile de austeritate stabilite de guvern.

Ei au pichetat sediul prefecturii, după ce în urmă cu o săptămână au încercat să pătrundă cu forţa în sediul instituţiei. Protestul a început la ora 10.00, dar a luat sfârşit la numai o oră după aceea din cauza ploii care i-a dispersat pe vârstnici.

Săptămâna trecută, sute de pensionari au ieşit în stradă în mai multe judeţe din ţară, nemulţumiţi de măsura privind reducerea pensiilor cu 15%. Protestatarii au cerut demisia preşedintelui şi a premierului şi au scandat diverse lozinci la adresa acestora.

"Porcilor ordinari!", "Jos Guvernul! Jos Băsescu!!", "Daţi-ne cianură, omorâţi-ne!", au fost câteva dintre mesajele pe care pensionarii ieşiţi în stradă le-au adresat celor aflaţi la putere.

Pensionarii din Galaţi au ieşit în stradă şi la sfârşitul lunii martie pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de banii pe care-i primesc de la stat după zeci de ani de muncă. Atunci, ei au şi cer majorarea punctului de pensie şi renunţarea la sistemul de coplată în sănătate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: protest pensionari Galați
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close