x close

Protestul pensionarilor din Galaţi: Au renunţat la miting din cauza ploii (VIDEO)

20 Mai 2010   •   11:14
Protestul pensionarilor din Galaţi: Au renunţat la miting din cauza ploii (VIDEO) pensionari

Protestele au continuat joi. De data aceasta, pensionarii sunt cei care au ieşit ieşi în stradă, la Galaţi. Oamenii au protestat timp de o oră în semn de revoltă faţă de măsurile de austeritate stabilite de guvern.

Ei au pichetat sediul prefecturii, după ce în urmă cu o săptămână au încercat să pătrundă cu forţa în sediul instituţiei. Protestul a început la ora 10.00, dar a luat sfârşit la numai o oră după aceea din cauza ploii care i-a dispersat pe vârstnici.

Săptămâna trecută, sute de pensionari au ieşit în stradă în mai multe judeţe din ţară, nemulţumiţi de măsura privind reducerea pensiilor cu 15%. Protestatarii au cerut demisia preşedintelui şi a premierului şi au scandat diverse lozinci la adresa acestora.

"Porcilor ordinari!", "Jos Guvernul! Jos Băsescu!!", "Daţi-ne cianură, omorâţi-ne!", au fost câteva dintre mesajele pe care pensionarii ieşiţi în stradă le-au adresat celor aflaţi la putere.

Pensionarii din Galaţi au ieşit în stradă şi la sfârşitul lunii martie pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de banii pe care-i primesc de la stat după zeci de ani de muncă. Atunci, ei au şi cer majorarea punctului de pensie şi renunţarea la sistemul de coplată în sănătate.

Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

protest pensionari Galati
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati