Protestul RATB, anunţat pentru miercuri şi joi, a fost anulat

de M.Z.    |    24 Mar 2014   •   17:24
Protestul RATB, anunţat pentru miercuri şi joi, a fost anulat Foto: Agerpres
Protestul angajaţilor RATB anunţat pentru miercuri şi joi, cu întruperea activităţii între orele 6.30 şi 8.30, nu va mai avea loc, acesta urmând să fie regândit, întrucât Sindicatul Lucrătorilor RATB - URAC nu poate iniţia astfel de forme de protest. 

Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor RATB - URAC, Alexandru Mihalache, a declarat luni, că autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele vor circula normal în zilele de 26 şi 27 martie, pentru că formaţiunea sindicală pe care o reprezintă nu este majoritară şi nu poate face grevă prin întreruperea activităţii.
 
"Va fi conflict de muncă, dar nu cu întreruperea activităţii. Vom organiza o pichetare sau vom face grevă purtând banderolă la mână", a spus Mihalache, potrivit Mediafax.
 
Alexandru Mihalache spunea că sindicaliştii sunt nemulţumiţi de "jaful din RATB, de salariile nesimţite ale şefilor", dar şi de starea tehnică precară a vehiculelor din dotare, de lipsa pieselor de schimb şi punerea în pericol cu bună ştiinţă a siguranţei circulaţiei şi a publicului călător.
 
El mai spunea că angajaţii RATB sunt nemulţumiţi de faptul că nu s-a semnat un nou Contract Colectiv de Muncă, precizând că dacă nu se va semna, nu exclude declanşarea unei greve generale.
 
Sindicaliştii RATB au ameninţa şi în octombrie 2013 că vor opri activitatea, dar au renunţat la proteste. 

Parteneri
x close