Antena 3 CNN Actualitate Protocol secret de colaborare între SRI și CSM

Protocol secret de colaborare între SRI și CSM

Protocol secret de colaborare între SRI și CSM
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
31 Mar 2017   •   09:19

Apare încă un protocol secret de colaborare încheiat de SRI cu instituţiile statului. Jurnaliştii de la Lumea Justiţiei au dezvăluit că CSM a încheiat încă din 2014 un protocol de colaborare cu Serviciul Român de Informaţii.

Este vorba despre un protocol încheiat cu Centrul National Cyberint, entitate a SRI înființată în secret printr-o Hotărâre nepublică a CSAT. Sub pretextul apărării securității internetului, agenții SRI au primit acces liber în baza de date a portalului eMAP, în care se arhivează toate documentele CSM.

Confirmarea colaborării dintre cele două instituţii vine de la Consiliului Superior al Magistraturii, dupa ce jurnaliştii au solicitat informaţii despre existenţa protocolului secret. CSM susține însă că în document existaă "unele aspecte de ordin tehnic apreciate a fi confidențiale.

Protocoalele existente între SRI și diferite instituții, instanțe și parchete au fost denunțate recent chiar de directorul SRI Eduard Hellvig, însă nici până la acest moment conținutul lor nu a fost făcut public.

×
Subiecte în articol: SRI CSM
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close