Antena 3 CNN Actualitate Protocolul secret Kovesi-Oprea. Document prezentat în premieră națională

Protocolul secret Kovesi-Oprea. Document prezentat în premieră națională

Protocolul secret Kovesi-Oprea. Document prezentat în premieră națională
22 Apr 2018   •   22:43

Mihai Gâdea a prezentat în emisiunea „Sinteza Zilei” protocolul secret semnat între Laura Codruța Kovesi și Gabriel Oprea.

Protocolul semnat pe data de 4.04.2011, la un an și un pic după episodul Sufrageriei, între Ministerul Apărării Naționale, condus de Gabriel Oprea, și Ministerul Public, semnat de Procurorul General al Parchetului pe lângă Înalta Curte de Casație privind acordarea sprijinului reciproc necesar îndeplinirii atribuțiilor și competențelor legale.

Ce conține acest protocol? Protocolul se încheie în scopul valorificării eficiente, potrivit competențelor și atribuților prevăzute de lege a informațiilor care vizează securitatea națională în domeniul militar, precum și prevenirea și combaterea infracțiunilor săvârșite de către personalul Ministerului Apărării Naționale.

La articolul 2 se arată că pentru a se organiza și coordona activitatea de punere în aplicare a prevederilor protocolului, părțile stabilesc următoarele structuri abilitate:

- Pentru Ministerul Apărării Naționale - Direcția generală de informații a apărării - structura centrală cu atribuții și competențe în obținerea, prelucrarea, stocarea și verificarea informațiilor și datelor referitoare la factorii de risc și amenințările interne și externe, militare și nonmilitare, care pot afecta securitatea națională în domeniul militar, coordonarea aplicării miăsurilor contrainformative prin structurile sale specializate.

Protocolul este aprobat de Oprea și Kovesi și este semnat la final de directorul general al Direcției Generale de Informații a Apărării, împreună cu prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.


 

 

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close