Antena 3 CNN Actualitate PSD a anunțat cu cât vor crește pensiile și salariile de la 1 ianuarie 2023

PSD a anunțat cu cât vor crește pensiile și salariile de la 1 ianuarie 2023

PSD a anunțat cu cât ar putea crește salariul minim pe economie dar și pensiile românilor de la 1 ianuarie. Sunt mai multe variante pe masa guvernanților și mai multe cifre avansate. Rămâne de văzut care va fi decizia liberalilor, deoarece va trebui să existe un consens în coaliția de guvernare pentru ca aceste decizii să fie puse în practică.

de Mădălina Mihalache    |    02 Sep 2022   •   14:11

Liderii PSD au confirmat deja faptul că salariul minim ar putea crește, începând cu anul următor, până la 3000 de lei. Aceasta este propunerea social-democraților.

Mihai Tudose a anunțat, cu puțin timp în urmă, ca au existat deja discuții în cadrul coaliției de guvernare și că acesta vor mai continua, inclusiv cu privire la propunerile PSD, astfel încât să se ia niște decizii cât mai curând.

Social democrații au anunțat, de asemenea, că își doresc ca pensiile să crească începând cu data de 1 ianuarie 2023 cu cel puțin 10%.

Subliniem faptul că acestea nu sunt decizii luate la nivelul Executivului, ci sunt doar propunerile Partidului Social Democrat, care vor ajunge pe masa coaliției de guvernare și în dreptul cărora va trebui luată o decizie finală. 

”Pensiile vor crește cu mai mult de acel procent de 5,7%, noi insistăm pe minimum 10, iar salariul minim de la 2.550 la 3.000. Vorbesc de brut. Și cu o parte de compensare de 200 de lei pe această diferență pe care să o suporte statul.

Acestea vor face obiectul unor discuții în coaliție pentru că înțelegem că vor fi de acord, în condițiile în care Ministerul de Finanțe demonstrează, cu cifrele pe față, că bugetul suportă acest lucru”, a declarat Mihai Tudose. 

×
Subiecte în articol: PSD mihai tudose salarii pensii
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close