Antena 3 CNN Actualitate PSD: Campania lui Iohannis costă 6,9 milioane euro / zi

PSD: Campania lui Iohannis costă 6,9 milioane euro / zi

 PSD: Campania lui Iohannis costă 6,9 milioane euro / zi
21 Feb 2019   •   16:21

Partidul Social Democrat a scris pe Facebook că România va trebui să plătească câte 6,9 milioane de euro pe zi pentru campania electorală a președintelui Iohannis.

"Începând de azi, campania electorală a lui Iohannis Bețe-n-Roate va costa România câte 6,9 de milioane euro/zi reprezentând fonduri europene neabsorbite la Ministerul Transporturilor și la Ministerul Dezvoltării. Aceasta e în medie valoarea fondurilor europene absorbite pe zi lucrătoare de cele două ministere în 2018. După expirarea perioadei de 45 de zile de interimat, aceste ministere lipsite de miniștri nu mai pot deconta facturile pentru proiectele cu fonduri europene. În ultimii doi ani PSD a accelerat semnificativ absorbția banilor europeni, dar rezultatele ar fi putut fi mai bune dacă Iohannis nu ar băga bețe-n roate", a scris PSD pe pagina de Faceebook.

Comunicatorii partidului explică faptul că după expirarea perioadei de 45 de zile de interimat, ministerele lipsite de miniştri nu mai pot deconta facturile pentru proiectele cu fonduri europene. 

Între timp, apar şi primele reacţii din Guvern la acest blocaj. Vicepremierul Viorel Ştefan spune că executivul aşteaptă răspunsul preşedintelui, după ce Dăncilă a trimis două noi propuneri pentru Ministerele Trnsporturilor şi Dezvoltării. 

Mai grav este că riscăm un blocaj bugetar, pentru că preşedintele nu a promulgat încă bugetul, iar consecinţele vor fi simţite de fiecare român, a mai spus vicepremierul. 

×
Subiecte în articol: Iohannis PSD
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close