Antena 3 Actualitate PSD cere demisia lui Marcel Boloș din funcția de ministru al Fondurilor Europene

PSD cere demisia lui Marcel Boloș din funcția de ministru al Fondurilor Europene

de Gabriel Dano    |    15 Dec 2020   •   17:00
PSD cere demisia lui Marcel Boloș din funcția de ministru al Fondurilor Europene
Sursa foto: Hepta

PSD cere demisia ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, în contextul informațiilor potrivit cărora instituțiile europene ar fi nemulțumite de Planul Național de Redresare și Reziliență. Europarlamentarul Victor Negrescu a declarat că a realizat un studiu detaliat și a propus un dialog național pentru construcția planului.

„Am atras atenția public în repetate rânduri că Planul Național de Redresare și Reziliență nu corespunde cerințelor europene și că riscă să fie respins. Într-o scrisoare deschisă am prezentat în detaliu nenumăratele probleme în construcția planului național și am propus soluții concrete pentru modificarea documentului. Am realizat chiar un studiu detaliat și am propus un dialog național pentru construcția planului”, transmite europarlamentarul Victor Negrescu.

Negrescu a mai spus că „reprezentanții PNL au ignorat aceste aspecte iar, conform informațiilor apărute recent pe surse, datele sunt îngrijorătoare”.

„Din informațiile primite reiese faptul că instituțiile europene sunt nemulțumite privind planul propus. Este o nouă dovadă a incompetenței celor de la guvern și cred că este timpul ca titularul funcției de Ministru al Fondurilor Europene să demisioneze. România nu poate rata accesarea celor 30 de miliarde de euro alocate pe baza formulei realizate de instituțiile europene.

Politizarea, lipsa dialogului și a transparenței, aroganța pun în pericol aceste resurse extrem de importante pentru redresarea economică a României. Revin la propunerea făcută anterior: realizarea unui plan național discutat cu societatea civilă, partidele politice, sindicatele și patronatele, aprobarea sa de către Parlament și implementarea de către un task-force specializat cu experiență care să fie cunoscut publicului și care să prezinte periodic rapoarte privind stadiul de implementare a planului”, a conchis europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

 

×
Subiecte în articol: victor negrescu PSD marcel bolos

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close