x close

PSD dă în judecată cotidianul francez Le Figaro - surse

de S.T.    |    17 Dec 2018   •   22:39
PSD dă în judecată cotidianul francez Le Figaro - surse 534

PSD anunță că dă în judecată cotidianul francez Le Figaro, după ce cotidianul a publicat un material în care citează o serie de declarații ale lui Ion Iliescu, care l-ar fi atacat pe Liviu Dragnea.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a negat, pe blogul personal, declaraţiile care le-ar fi făcut pentru cotidianul francez Le Figaro, precizând că a citit „cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilaţie despre PSD şi despre situaţia politică din România”.

Surse din conducerea PSD susțin că partidul va acționa în judecată publicația Le Figaro și vor solicita retragerea afirmațiilor defăimătoare cuprinse în articol.

„Am citit cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilație despre PSD și despre situația politică din România, apărută în Le Figaro. Uimire, pentru că Le Figaro a fost întotdeauna un ziar solid, care practica jurnalism de calitate. Dezgust, pentru că sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva.

Fiecare este liber să creadă ce dorește despre PSD, despre situația politică din România, despre istoria post-decembristă. Însă nu pot accepta să fiu implicat în lupte politice pentru putere absurde, fără nicio miză nici pentru PSD, nici pentru România. Realitatea prezentată în articol este caricaturală, iar declarațiile care mi se atribuie sunt parte a acestei lupte politice. Nu este intenția mea să particip la așa ceva. PSD este un partid matur și responsabil, care își va rezolva problemele conform statutului său și legilor țării.

In ultima perioada,  am ales să fiu cât mai puțin implicat în viața politică din PSD și din România. Iar când voi avea ceva de spus celor din PSD, o voi face direct, fără mijlocirea presei, române sau străine.

Nu cred că avem în față un fake news, ci un act de război mediatic. Ceea ce mi se pare la fel de inacceptabil ca și atribuirea unor afirmații care nu-mi aparțin. Regret că lucrurile au ajuns atât de jos în presă. Mi se pare că jurnalul îmi datoreaza scuze și rectificarea respectivelor afirmații”, a scris Iliescu pe blog.

 

Citeşte mai multe despre:

Le Figaro cotidian Ion Iliescu Liviu Dragnea
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati