Antena 3 Actualitate PSD depune plângere penală pe numele deputatului care a condus ședința în care s-a dezbătut moțiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea

PSD depune plângere penală pe numele deputatului care a condus ședința în care s-a dezbătut moțiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea

de Adelina Miron    |    15 Iun 2021   •   22:00
PSD depune plângere penală pe numele deputatului care a condus ședința în care s-a dezbătut moțiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea
Sursa foto: Hepta

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că social-democraţii vor depune plângere penală pe numele deputatului USR Cristina Prună, care a condus şedinţa în care s-a dezbătut moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Marcel Ciolacu susţine că preşedintele de şedinţă nu trebuia să ia în considerare voturile exprimate online la moţiune, întrucât de acestea se ţine cont doar la adoptarea actelor normative.

"Îi anunţ oficial că începe din ce în ce mai mult să se strângă laţul şi în ceea ce priveşte ilegalităţile, categoric, vom depune o plângere penală pe preşedinta de şedinţă de astăzi. Este inadmisibil, moţiunea, cred că ştie şi un student în prima săptămână, o moţiune simplă sau o moţiune de cenzură nu este un act normativ, nu este o lege. Nu faci vot online şi nu poţi să vii să aduni cele două fiindcă aşa ţi-au cerut preşedinţii de partid”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi seară, la România Tv.

Moțiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea, respinsă 

Camera Deputaților a respins moțiunea simplă intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”, inițiată de PSD. În favoarea moțiunii au votat 143 deputați, 171 împotrivă , iar unul s-a abținut.

Anunțul a fost făcut de președintele de ședință, Cristina Prună, vicepreședinte USR al Camerei Deputaților

Rezultatul a fost contestat de social-democrați.

„Moțiunea simplă a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților. Potrivit art. 129, aliniat 3 din regulamentul Camerei putem dezbate și vota prin mijloacele electronice strict actele normative. Moțiunea simplă nu e un act normativ. Rezultatul pe votul din sală ne arată o diferență de peste 20 de voturi în favoarea adoptării moțiunii simple. Prin urmare, oricât de atașată ați fi de ministrul Ghinea și de partidul din care faceți parte, nu puteți lua în calcul voturile date pe tabletă. Să plece Ghinea, că moțiunea simplă a fost adoptată”, a spus Alfred Simonis în plenul Parlamentului. 

×
Subiecte în articol: PSD Marcel Ciolacu motiune

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close