Antena 3 CNN Actualitate PSD îl remaniează pe Tudorel Toader. Eugen Nicolicea, propunerea partidului pentru ministerul Justiției

PSD îl remaniează pe Tudorel Toader. Eugen Nicolicea, propunerea partidului pentru ministerul Justiției

PSD îl remaniează pe Tudorel Toader. Eugen Nicolicea, propunerea partidului pentru ministerul Justiției
17 Apr 2019   •   15:04

Update: Ședința CEx a luat sfârșit. PSD a votat remanierea lui Toader din funcția de ministru al Justiției. Din totalul celor din CEx a fost doar un singur vot ”împotrivă”, cel a lui Dumitru Buzatu.

Tudorel Toader va fi înlocuit de Eugen Nicolicea, aceasta este propunerea PSD.

Oana Consuela Florea este propunerea PSD pentru ministerul Fondurilor Europene și Tit Brăiloiu la ministerul Românii de pretutindeni.

Citește și: Cine este Eugen Nicolicea, posibilul viitor ministru al Justiției

Update: PSD a retras sprijinul politic pentru Tudorel Toader. Decizia a fost luată în ședința CEx. Votul a fost aproape în unanimitate.

Update: Ședința CEX a început cu o întârziere de o oră. Perioadă în care Dragnea a discutat cu Viorica Dăncilă în biroul său. Sunt trei puncte pe ordinea de zi privind organizarea din campania electorală, dar și organizarea unor mitinguri în țară. Ultimul punct va fi cel al remanierii guvernamentale. Este nevoie de schimbarea a cel puțin doi miniștri: Rovana Plumb și Natalia Intotero, care vor pleca la Bruxelles și vor intra în campanie. 

Citește și: Cine este Oana Florea, posibilul viitor ministru al Fondurilor Europene

În același timp se va discuta și despre remanierea lui Tudorel Toader. Premierul spunea că o să discute cu colegii pentru a hotărî soarta lui Tudorel Toader.

Update: Liviu Dragnea și Dăncilă au ajuns la ședința CEX. Întrebat de jurnaliști de ce Tudorel Toader nu est prezent la ședință, Liviu Dragnea a răspuns că acesta nu face parte din partid.

”Tudorel Toader nu face parte din PSD. Ședința este doar pentru membrii partidului. Eu nu am încercat să îl conving pe Tudorel Taoder să își dea demisia. Nu fac așa ceva”, a declarat Liviu Dragnea.

Citește și: Cine este Tit-Liviu Brăiloiu, posibilul viitor ministrul pentru Relația cu Românii de Pretutindeni

Știrea inițială: Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat se reuneşte miercuri, pe agenda discuţiilor urmând să se afle calendarul mitingurilor electorale din ţară şi situaţia unor miniştri, între care Rovana Plumb şi Natalia Intotero, care se află pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai. 

Rovana Plumb este cea care deschide lista și Liviu Dragnea a spus că ele nu pot începe campania electorala pentru europarlamentare având funcții de miniștrii în Guvern, așa că trebuie sa fie înlocuite. Tot în CEX se va discuta și soarta lui Tudorel Toader, asta pentru că la Senat este moțiunea simplă și PSD va vota moțiunea. Claudiu Manda a spus public că el o să voteze pentru moțiune. 

Tot pe lista de remanieri a PSD se află și Teodor Melescanu și Ana Birchall, asta pentru că Dragnea și PSD și-au declarat public nemulțumirile față de cei doi, odată cu criticile venite din partea liderilor europeni pe teme de justiție.
 
Cât priveşte o discuţie în CExN al PSD despre situaţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, Codrin Ştefănescu a spus: "Vor fi multe alte discuţii pe subiectul acesta mâine, veţi afla toate detaliile după Comitetul Executiv". 

×
Subiecte în articol: PSD tudorel toader soarta CEx
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close