Antena 3 CNN Actualitate PSD: Însemnătatea marelui regizor Sergiu Nicolaescu nu poate fi cuprinsă în cuvinte

PSD: Însemnătatea marelui regizor Sergiu Nicolaescu nu poate fi cuprinsă în cuvinte

PSD: Însemnătatea marelui regizor Sergiu Nicolaescu nu poate fi cuprinsă în cuvinte
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    03 Ian 2013   •   16:50

„Însemnătatea marelui nostru regizor nu poate fi cuprinsă în cuvinte, complexitatea creaţiei şi carierei sale întinzându-se cu mult peste capacitatea noastră de exteriorizare”, se arată într-un comunicat al PSD, remis joi agenţiei Agerpres, în care este deplâns decesul lui Sergiu Nicolaescu.

„Stingerea din viaţă a maestrului Sergiu Nicolaescu, o valoare inestimabilă a vieţii culturale româneşti, este o veste care ne-a tulburat profund pe toţi. Însemnătatea marelui nostru regizor nu poate fi cuprinsă în cuvinte, complexitatea creaţiei şi carierei sale întinzându-se cu mult peste capacitatea noastră de exteriorizare. Maestrul Sergiu Nicolaescu a fost un regizor excelent, un model pentru generaţii întregi, iar apropierea sa faţă de oameni a contribuit fără îndoială la unitatea spirituală a românilor”, scrie în comunicatul social-democraţilor.

„Pentru Partidul Social Democrat, Sergiu Nicolaescu a fost, pe lângă toate acestea, şi un coleg extraordinar, un exemplu de urmat, un om din a cărui moralitate ireproşabilă am avut întotdeauna ceva de învăţat”, se mai spune în declaraţie.

Comunicatul PSD concluzionează că „Maestrul lasă în urma sa o adevărată epocă a cinematografiei româneşti, o epocă ce nu va fi uitată niciodată. Sincere condoleanţe familiei îndoliate şi Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

După ce a participat la Revoluţia din 1989, Sergiu Nicolaescu a fost un susţinător cunoscut al Frontului Salvării Naţionale, fiind ales ca senator pe listele acestei formaţiuni politice, iar apoi al PDSR.

A fost senator în legislaturile 1990 - 1992, 1992 - 1996, 1996 - 2000, 2000 - 2004, 2008 - 2012.

Sergiu Nicolaescu a fost cel la a cărui iniţiativă a fost înfiinţată  Comisia Senatorială de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, pe care marele regizor a condus-o iniţial, pentru ca apoi locul său să fie luat de Corneliu Gabrielescu.

Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit joi, la vârsta de 82 de ani, la Spitalul Elias din Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Sergiu Nicolaescu PSD deces senator
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close