Antena 3 CNN Actualitate PSD: Într-o săptămână modificăm legea prin care sunt numiţi prefecţii

PSD: Într-o săptămână modificăm legea prin care sunt numiţi prefecţii

PSD: Într-o săptămână modificăm legea prin care sunt numiţi prefecţii
Sursa foto: guvernul boc
06 Feb 2009   •   18:36

Reprezentanţi ai noii guvernări anunţau cu puţin timp în urmă că se gândesc serios la modificarea legii prin care sunt numiţi prefecţii. Cu toate că se prevede că prefecţii au statut de înalt funcţionar public şi nu pot fi schimbaţi politic, unii au fost deja mutaţi din funcţii de noul executiv.
Acum, preşedintele PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, a declarat că a propus coaliţiei de guvernământ schimbarea legii care se referă la prefecţi, dar şi la directorii instituţiilor deconcentrate.
"Am discutat această variantă în cadrul coaliţiei şi am decis că este cel mai corect ca în lege să se prevadă că numirile de prefecţi şi de directori ai instituţiilor deconcentrate să fie făcute politic. În acest fel se evită toate discuţiile, iar acei oameni ştiu că, în momentul în care se schimbă Guvernul, urmează să fie şi ei schimbaţi?, a afirmat Ioan Cindrea, citat de NewsIn.
Potrivit acestuia, noua lege va fi gata în cel mult o săptămână. "Într-o săptămână va ieşi noua lege. Deocamdată nu ştim în ce formă, dacă va fi o ordonanţă de urgenţă sau o lege de urgenţă?, a explicat Cindrea.
Sub incidenţa noii legi ar urma să intre şi subprefecţii, dar şi directorii adjuncţi ai instituţiilor aflate în subordinea Guvernului. Conform actualei legi guvernul îi poate muta pe prefecţi în funcţia de inspector guvernamental.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvernarea PSD-PDL
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close