Antena 3 CNN Actualitate PSD și PPU-SL, pact politic de importanță majoră pentru România

PSD și PPU-SL, pact politic de importanță majoră pentru România

PSD și PPU-SL au semnat un pact politic care vizează strategia națională pentru demografie. Documentul va avea trei piloni principali: susținerea natalității, creșterea calității vieții românilor și protejarea seniorilor.

PSD și PPU-SL, pact politic de importanță majoră pentru România
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3    |    03 Noi 2021   •   12:20

„Un pact politic în premieră, care va face și istorie. Declinul demografiei din România este constatat de 20 de ani, dar măsurile care s-au luat nu au fost suficiente. În acest acord politic ne dorim să susținem familiile care nu pot avea copii, dar din motive financiare sau medicale nu reușesc acest lucru. În același timp, susținerea persoanelor în vârstă, pentru a avea o perioadă de bătrânețe frumoasă, sănătoasă. (...) Nu se închide ușa nimănui. Ne-am dori ca după semnarea acestui acord politic să primim semnale din toată țara și să ni se alăture cât mai multe persoane”, a declarat Gabriela Firea în momentul semnării acordului politic.

„În ceea ce privește susținerea natalității avem un pachet de legi care a fost depus în Parlamentul României și votat de către parlamentarii PSD și PPU-SL. Din păcate, a fost respins de parlamentarii PNL, USR și UDMR. Prevede majorarea alocațiilor și anumite stimulente financiare pentru familiile cu mulți copii, și, de asemenea, deduceri fiscale pentru familiile care nu găsesc loc la creșă sau grădiniță în sistemul de stat, și vor să înscrie copiii în sistemul privat”, a explicat Gabriela Firea pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: PSD PPU-SL pact
Parteneri
Horoscop 7 iunie 2023. Peştii profită din plin, Balanţele trec testul fidelităţii
x close