Antena 3 CNN Actualitate Prețul uriaș plătit de PSD către UDMR pentru ca moțiunea să treacă. Ce le oferă maghiarilor

Prețul uriaș plătit de PSD către UDMR pentru ca moțiunea să treacă. Ce le oferă maghiarilor

Prețul uriaș plătit de PSD către UDMR pentru ca moțiunea să treacă. Ce le oferă maghiarilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Iun 2017   •   18:07

Se duc negocieri intense pentru susţinerea moţiunii. Cheia este UDMR iar informaţiile pe surse sunt că Dragnea a căzut la pace, făcând mai multe promisiuni care urmează să fie îndeplinite foarte curând.

Una dintre acestea a fost stabilirea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România și zi liberă. Decizia a fost luată în comisiile comune de administratie şi drepturile omului din Senat.

O altă solicitare a UDMR a fost de folosire a limbii materne în orașele în care comunitățile minorităților naționale depășesc 10%. Până acum era valabil un procent de 20%.

Totodată, un proiect iniţiat de parlamentarii UDMR care presupune mărirea cotei repartizate din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat fiecărei unităţi administrativ-teritoriale a fost votat favorabil de senatorii din Comisia de administraţie, legea urmând să intre în plen.

Proiectul de lege semnat de parlamentarii UDMR prevede ca "din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei instituţii administrativ-teritoriale în luna anterioară, cu excepţia impozitelor din venituri din pensii, se alocă lunar, până cel târziu la data de 8 a lunii în curs, o cotă de 45% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit; 12% la bugetul local al judeţului; 23% într-un cont distinct, deschis pe seama direcţiei generale a finanţelor publice judeţene la trezoreria municipiului reşedinţă de judeţ, pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, ale oraşelor şi ale municipiilor, precum şi a bugetului local al judeţului".

Cu toate acestea, UDMR nu va intra la guvernare.

PSD a strâns astfel 250 de voturi pentru moțiune, față de cele 233 necesare.

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close