Antena 3 CNN Actualitate Psihiatrii: Medicul din Austria al lui Huidu trebuia să îi interzică şofatul

Psihiatrii: Medicul din Austria al lui Huidu trebuia să îi interzică şofatul

Psihiatrii: Medicul din Austria al lui Huidu trebuia să îi interzică şofatul
Sursa foto: Foto: Mediafax
17 Oct 2011   •   20:10

Şerban Huidu trebuia să fie reevaluat atât medical, cât şi psihologic, după accidentul de schi, de anul trecut. Psihiatrii spun că recuperarea după un traumatism cranio-cerebral durează cel puţin doi ani şi că era indicat ca medicul din Austria să îi interzică şofatul. Surse apropiate familiei spun însă că neurochirugul care l-a operat pe Huidu l-a asigurat la sfârşitul verii că este clinic sănătos.

Purtătorul de cuvânt al spitalului din Innsbruck, unde a fost tratat Şerban Huidu, a refuzat să comenteze această situaţie. Medicul lui Huidu i-ar fi spus însă la ultimul control că este perfect sănătos şi că se poate întoarce chiar şi pe pârtia de schi. Specialiştii din România au altă părere.

Un ordin al Ministerului Sănătăţii din 2010 arată care sunt situaţiile medicale pentru care unui şofer i se poate suspenda permisul de conducere. Bolile grave de inimă, diabetul zaharat, tulburările neurologice, afecţiunile de vedere, pierderile de auz, dependenţa de alcool şi epilepsia sunt doar câteva dintre afecţiunile care îi pot lăsa pe şoferi fără permis.

În 2011 poliţia rutieră a suspendat din motive medicale 420 de permise de conducere.

 








×
Subiecte în articol: permis de conducere
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close