Antena 3 CNN Actualitate Psihiatrul criminalului de la Bascov rupe tăcerea! Ce a declarat despre bărbat

Psihiatrul criminalului de la Bascov rupe tăcerea! Ce a declarat despre bărbat

Jurnaliștii Antena 3 l-au găsit pe psihiatrul atacatorului de la Bascov, care și-a ucis întreaga familie. Medicul susține că pacientul său nu a fost niciodată violent. Între timp, medicii legiști au finalizat autopsia celor cinci cadavre. Cazul încă naște controverse și multe semne de întrebare.

Psihiatrul criminalului de la Bascov rupe tăcerea! Ce a declarat despre bărbat
de Laura Dinu    |    10 Aug 2022   •   10:58

”Acest caz era foarte bine monitorizat, pentru că familia era tot timpul alături de el. El era un om foarte pașnic, m-am uitat în fișă, l-am interpretat de la început ca fiind un om slab, un om astenic și anxios, temător. 

Ceea ce colegul meu descria ca posibilitate heterosuicid altruist este una dintre variante. Ferească Dumnezeu, sigur că te gândești la orice, te gândești și la faptul că acești oameni sunt foarte ușor de manipulat. Foarte ciudat, cum să poți tu, în două case, în același timp, să faci astfel de nenorociri și nimeni să nu reacționeze, fiind vorba de mulți adulți. 

O minte tulburată este imprevizibilă

Foarte greu de spus de ce! E greu de spus că ar fi realizat situația sau din ce unghi o realiza. Noi nu putem să creăm un oprobriu public împotriva unui om foarte bolnav. Un om care nu știm cum a acționat, nu cunoaștem circumstanțele, nu am văzut dosarul de urmărire, noi nu știm decât ceea ce a putut scăpa în mediul public. Sunt multe variante care pot fi luate în considerare pe o minte tulburată. 

Va fi examinat de doi medici psihiatri, de un medic legist și probabil și niște psihologi. El trebuie foarte bine investigat. Unii pot să spun orice, și noi putem spune orice, și peste cinci minute să spunem altceva. Toți suntem imprevizibil, cu atât mai mult o minte tulburată este imprevizibilă”, a declarat psihiatrul la Antena 3.

Cum a acționat criminalul de la Bascov și de ce niciunul dintre adulți nu a reacționat la atac

Armele crimei de la Bascov au fost un ciocan și mai multe pietre, iar imaginile de la locul masacrului i-au șocat până și pe anchetatorii cu zeci de ani de experiență.

Surse din anchetă spun că el a acționat în toiul nopții. Acesta și-ar fi omorât prima dată părinții și fratele, după care a așteptat dimineața, când cumnatul său urma să plece la muncă. Imediat ce acesta a plecat, criminalul a dat năvală în casa surorii lui, pe care au ucis-o cu sânge rece. De asemenea a ucis-o și pe fiica acesteia, în vârstă de numai cinci ani.

Sursele citate spun că primul atacat a fost tatăl, în timp ce ieșea de la baie. Victima a fost lovită în nenumărate rânduri cu diferite corpuri dure. Imediat ce acesta a căzut la pământ, criminalul și-a atacat mama și ulterior fratele care dormea, fiind extrem de obosit după tura de noapte.

Imediat după ce și-a ucis membrii familiei, criminalul a rămas alături de aceștia în casă, până dimineața, când a intrat în locuința surorii lui și a ucis-o.

În momentul în care a fost găsit de polițiști, agresorul avea asupra lui un cuțit cu care încercase să își ia viața. A încercat să opună rezistență oamenilor legii, însă nu a reușit.

×
Subiecte în articol: Bascov crima
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close