Antena 3 Actualitate Psihiatrul Gabriel Diaconu: „Motivaţia unui criminal de a minţi este fie fuga de responsabilitate, fie plăcerea de a-i vedea pe anchetatori inferiori inteligenţei lui”

Psihiatrul Gabriel Diaconu: „Motivaţia unui criminal de a minţi este fie fuga de responsabilitate, fie plăcerea de a-i vedea pe anchetatori inferiori inteligenţei lui”

de S.T.    |    31 Iul 2019   •   17:13
Psihiatrul Gabriel Diaconu: „Motivaţia unui criminal de a minţi este fie fuga de responsabilitate, fie plăcerea de a-i vedea pe anchetatori inferiori inteligenţei lui”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a declarat miercuri, la Antena 3, că declaraţiile lui Gheorghe Dincă trebuie luate între anumite paranteze şi în funcţie de expertiza lui psihiatrică.

Sunt două puncte de vedere. Sub presiunea momentului, cred că îmbrobodeşte, iar celălalt că există un mijloc, o metodă sau un motiv pentru care face aceste lucruri. Motivaţia unui criminal de a minţi este fie fuga de responsabilitate, fie plăcerea de a-i vedea pe anchetatori inferiori inteligenţei lui superioare. Este de observat spiritul hoţ. Oamenii din România când fac referire la "spiritul hoţ" se referă la capacitatea ei latentă de a ieşi deasupra şi a avea ultimul cuvânt. 

Să ne înţelegem. Unul este demersul anchetei penale, alta este procesul mediatic(...).

Continui să cred că probele ridicate de la faţa locului pot să vorbească circumstanţial despre faptele făcute de acest om. Ce spune el sunt declaraţii care trebuie luate între anumite paranteze şi în funcţie de expertiza lui psihiatrică.

Orice persoană care devine de interes public iese din zona anterioară de confort şi nu se mai comportă ca înainte", a spus Gabriel Diaconu. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close